Fotbal intern

Luchin şi Curtean au semnat cu Botev: “E un TRĂDĂTOR!”. Reacţiile jucătorilor

UPDATE 11 ianuarie 16:00 / "Contează că sîntem împreună, ne ajutăm unul pe altul. Ne vom ajuta, mai mult eu pe el, că mai înţeleg puţin limba. După ultima etapă, cu Vaslui, am avut o...
11.01.2014 | 11:30
Luchin si Curtean au semnat cu Botev E un TRADATOR Reactiile jucatorilor
ADVERTISEMENT

UPDATE 11 ianuarie 16:00 / “Contează că sîntem împreună, ne ajutăm unul pe altul. Ne vom ajuta, mai mult eu pe el, că mai înţeleg puţin limba. După ultima etapă, cu Vaslui, am avut o discuţie cu domnul Negoiţă şi ne-a explicat care e situaţia financiară, că ar fi mai bine să plecăm în altă parte. În vacanţă am vorbit aproape zilnic cu antrenorul de aici, care ne-a dorit foarte mult, iar asta a contat enorm. M-am întîlnit într-o zi în care am fost în Bucureşti cu antrenorul şi directorul sportiv, ei mi-au făcut şi o ofertă. Nu ştiam nimic despre o ofertă din Anglia şi nu ştiu cît de concretă era aceasta. Mîine plecăm în cantonament în Cipru. O să-mi lipsească totul de la Dinamo. Danciu are o poziţie în club pe care nimeni nu o înţelege. Cred că merită un post mult mai bun decît are la ora actuală”, a declarat Srgian Luchin la DolceSport.

UPDATE 11 ianuarie 15:45“E clar un pas înainte. Botev e pe locul şapte, dar la numai trei puncte de locul trei. S-au împiedicat numai de cîteva echipe mici, cu cele mari au fost doar rezultate bune. Nu am fost disperat să plec de la Dinamo, chiar am fost foarte mulţumit acolo. Însă situaţia de la club era mai grea şi salariile noastre erau, într-adevăr, mai mari decît e plafonul acum. Domnul Negoiţă ne-a spus asta în faţă, iar eu am apreciat. Nu am fost ameninţaţi că nu vom mai juca la Dinamo, dacă nu ne transferăm. Din punct de vedere financiar ne va fi mult mai bine din punct de vedere financiar. Nu cred că se ridică la nivelul campionatului României, însă sînt cîteva echipe foarte bune. Din păcate n-am apucat să-mi iau rămas bun de la colegi, dar la momentul potrivit voi merge la vestiar să-i salut. Le doresc baftă şi în continuare. Îmi va lipsi Dinamo foarte mult, pentru că sînt dinamovist de mic şi m-am nimerit bine aici, dar pentru mine este, sper, un aps înainte. E un avantaj că voi fi coleg cu Srgian. Am fost împreună peste tot. Şi la Timişoara şi la Dinamo. În Liga 1 n-aş fi plecat la nicio altă echipă. Aş vrea ca Dănciulescu să primească în sfîrşit o funcţie oficială în cadrul clubului, pentru că o merită, iar Cătălin Munteanu să joace încă un an şi jumătate la Dinamo”, a declarat Alexandru Curtean la DolceSport.

ADVERTISEMENT

UPDATE 11 ianuarie 12:50 / Srgian Luchin şi Alexandru Curtean au fost deja prezentaţi oficial la Botev Plovdiv, imaginea apărînd deja pe site-ul oficial al clublui.

UPDATE 11 ianuarie 11:51 / Contactat de FANATIK, antrenorul lui Botev Plovdiv, Stanimir Stoilov, a declarat, în exclusivitate că Luchin şi Curtean au devenit jucătorii echipei sale. “Srgian şi Alexandru au semnat sîmbătă pe doi ani şi jumătate! Sînt jucătorii noştri, iar de luni se vor prezenta la echipă, cel mai probabil. Nu vă pot da mai multe detalii. Se vor plăti nişte bani, dar sumele sînt confidenţiale”, a declarat Stoilov.

ADVERTISEMENT

UPDATE 11 ianuarie 11:38 / Cristea Opria, agentul lui Srgian Luchin, s-a declarat dezamăgit de atitudinea fundaşului. “De joi seară nu a mai răspuns la telefon nici el şi nici vreun oficial al clubului. Nu ştiu care este situaţia lui, sper doar să nu fie trădător, pentru că în cazul ăsta nu voi mai avea ce discuta cu el”, a declarat agentul pentru FANATIK.

UPDATE 11 ianuarie 11:24 / Nici unul dintre cei doi nu au fost prezenţi la antrenamentul de sîmbătă al lui Dinamo, atît Luchin cît şi Curtean cerînd de vineri seară o învoire.

ADVERTISEMENT

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 10 ianuarie 20:20 / Surse din cadrul clubului au explicat pentru FANATIK că nici Curtean şi nici Luchin nu vor face parte din lotul pe care Dinamo îl va deplasa luni în Antalya. “Decizia oficială va fi luată după antrenamentul de mîine, dar, aproape sigur, nici unul dintre cei doi nu va pleca cu echipa în cantonamentul din Turcia. Era ceva previzibil”, au punctat sursele.

ADVERTISEMENT

UPDATE 10 ianuarie 18:45 / Cristea Opria, agentul lui Srgian Luchin, a explicat care crede că sînt planurile lui Dinamo în ceea ce-l priveşte pe fundaş. “Să-mi explice cineva, cum este posibil ca doi fotbalişti de echipa naţională să fie lăsaţi să plece liberi? Să li se rezilieze contractul?! E anormal! Să nu credeţi că lui Srgian i se va pune în faţă o hîrtie de reziliere, pe care să o semneze şi apoi să se ducă cu ea la LPF pentru a fi declarat jucător liber. Probabil că ei vor să-i pună pe masă, după ce semnează rezilierea, şi un contract cu Botev Plovdiv pe care să-l semneze. Eu i-am spus jucătorului să aibă grijă, să nu aibă de suferit apoi. Fără semnătura mea, nimic nu poate fi valabil. Nu ştiu de ce a făcut domnul Negoiţă acele declaraţii la adresa mea, pentru că am lucrat mereu foarte bine cu dumnealui. Cu domnul Anghelache am avut probleme. El îmi spune mereu: «Nu-i lăsăm să plece liberi, cum să îi lăsăm aşa?» Am văzut că a declarat că ne vedem în instanţă. Păi să stea liniştit, că dacă face vreo infracţiune legată de acest transfer, în instanţă ne vom vedea!”, a declarat Opria în exclusivitate pentru FANATIK.

UPDATE 10 ianuarie 18:00 / Bulgarii de la Botev Plovdiv au susţinut azi o conferinţă de presă în care au anunţat că în orice moment trebuie să se concretizeze transferul a doi fotbalişti români. Cei doi sînt dinamoviştii Luchin şi Curtean, dar detaliul surprinzător, prezentat chiar de tehnicianul Stanimir Stoilov, este că cei doi fotbalişti nu vor semna cu Botev decît din postura de jucători liberi de contract! Cu toate că, iniţial, se vorbea despre o sumă de aproximativ 850.000 euro care ar fi urmat să fie vărsată în conturile clubului Dinamo. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 18:45 / Ionuţ Negoiţă, patronul lui Dinamo, a fost tranşant la adresa impresarului lui Srgian Luchin, Cristea Opria. “Pe domnul Opria l-am tot rugat să ne prezinte ofertele despre care vorbeşte, scrise, nu poveşti la telefon. Să-şi facă treaba lui de agent, nu să vorbească aberaţiile pe care le vorbeşte în presă. Este iresponsabil şi pentru lucrurile grave pe care le-a spus, va plăti. Atît am de spus! Noi vrem oferte concrete nu intoxicări, precum a fost şi cea cu Steaua”, a declarat Negoiţă pentru FANATIK.

UPDATE 18:30 / Contactat de FANATIK, preşedintele lui Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat în exclusivitate: “Curtean a venit împreună cu agentul lui la mine, pentru a ne spune iar că îşi doreşte să plece. I-am transmis să stea liniştit, că va pleca de la Dinamo, nu-i punem piedici, doar să vină cu oferte!“.

UPDATE 16:00“Eu nu semnez pentru transferul lui Luchin, decît dacă acesta se face pe bani. Nu cu rezilieri de contract sau alte chestii de genul ăsta. Oficialii i-au cerut să-şi rezilieze contractul, că dacă nu îl trimit la echipa a doua. Cred că ei nu vor să achite dreptul financiar al societăţii mele, de 300.000 de euro. Asta dacă nu pleacă pe cel puţin un milion, pentru că atunci, societatea trebuie să primească 500.000 de euro. Voi merge şi la DNA dacă este nevoie, pentru că eu nu accept să-mi pătez imaginea pe care mi-am făcut-o, cu bani la negru sau alte chestii de genul ăsta. Domnul Anghelache neagă orice legătură cu Plovdiv, dar ştim că au discutat”, a declarat, pentru FANATIK, Cristea Opria, agentul lui Luchin.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Srgian Luchin şi Alexandru Curtean au fost prezenţi la reunirea lui Dinamo de pe 9 ianuarie, dar şansele ca ei să mai plece în cantonamentele de iarnă ale “cîinilor” sînt foarte mici. Nu din cauza ameninţărilor conducătorilor privind refuzul de a mai fi integraţi în programul echipei, ci pentru că Botev Plovdiv este foarte aproape să-i ia la pachet pe cei doi. Cu toate că pentru Luchin şi-au mai manifestat interesul Tom Tomsk, Steaua şi FK Krasnodar, cea mai agreabilă ofertă pare a fi, momentan, cea din Bulgaria. Rivalii din Ghencea sînt dispuşi să achite 700.000 de euro în schimbul dinamovistului, însă cum mutarea ar fi stîrnit numeroase controverse, oficialii “cîinilor” par tentaţi să accepte cei 500.000 de euro în schimbul lui Luchin.

Botev pune pe masă 850.000 euro pe “pachet”

Avantajul este că Botev , aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, vrea să-l ia la pachet şi pe Alexandru Curtean, aceasta fiind, de altfel, singura ofertă concretă pe care optarul roş-albilor o are. Conform unor surse apropiate clubului bulgar, oficialii echipei sînt dispuşi să ofere în schimbul mijlocaşului aproximativ 350.000 de euro, ceea ce ar ridica suma totală a transferului la aproximativ 850.000 euro, bani care sînt pe placul conducătorilor lui Dinamo. Financiar, şi pentru cei doi fotbalişti pare o reţetă financiară de succes, pentru că Luchin ar putea avea unul dintre cele mai mari salarii de la echipă, 20.000 de euro lunar, aproape dublu faţă de cei 12.000 pe care-i ia la Dinamo, în timp ce Curtean va fi remunerat cu aproximativ 15.000 euro lunar, cu 50 la sută mai mult decît încasează în “Groapă”.

L-au vîndut pe Nedelev ca să-i cumpere pe Luchin şi Curtean

Botev Plovdiv este, în acest moment, cea mai bogată echipă din Bulgaria, alături de campioana din ultimele sezoane, Ludogoreţ Razgrad. Prosperitatea echipei din centrul Bulgariei este asigurată de patronul Tzvetan Vassilev, care este şi proprietarul celei mai importante bănci din ţara vecină. Totuşi, lichidităţile necesare celor două transferuri provin de pe urma vînzării unui fotbalist în Bundesliga. Todor Nedelev (20 de ani), unul dintre cei mai de perspectivă atacanţi din fotbalul bulgar a fost cedat în acest început de an la Mainz, în schimbul a aproximativ 2,2 milioane de euro. O bună parte din aceşti bani va fi folosită pentru întărirea echipei aflate în prezent pe locul şapte, poziţie cu mult sub pretenţiile conducerii.

Stoilov confirmă: “Îi aşteptăm cu braţele deschise!”

Antrenorul Stanimir Stoilov are nevoie de fotbalişti experimentaţi pentru proiectul său şi el este unul dintre oamenii care îi doreşte cel mai insistent pe cei doi la Botev. Contactat de FANATIK, tehnicianul nu a dorit să ofere foarte multe informaţii, dar a lăsat de înţeles că îi aşteaptă cu braţele deschise atît pe Luchin, cît şi pe Curtean. “Am o întîlnire şi nu pot vorbi. În plus, nici nu e normal să ofer detalii pînă nu se concretizează ceva oficial. Însă dacă ar fi să vină la noi, ei vor fi două mari cîştiguri! Îi aşteptăm cu braţele deschise!”, a declarat, în exclusivitate, Stoilov.

ADVERTISEMENT