News

Cît iei amendă, dacă scuipi seminţe pe jos!

Nu te comporţi civilizat, eşti amendat! Cine aruncă pe jos coji de seminţe, mucuri de ţigări, sticle sau hârtii va fi amendat cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei. La fel şi cei care...
11.04.2015 | 10:24
Cit iei amenda daca scuipi seminte pe jos
ADVERTISEMENT

Nu te comporţi civilizat, eşti amendat! Cine aruncă pe jos coji de seminţe, mucuri de ţigări, sticle sau hârtii va fi amendat cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei. La fel şi cei care culeg fructe sau plante medicinale. Iar cei care distrug băncile sau spaţiile verzi sunt pasibili de amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

Măsurile sunt valabile în toate parcurile, părculeţele şi locurile de joacă din sectorul 4. Aceste măsuri au fost puse în aplicare şi în sectorul 6 al Capitalei. De la începutul anului 2014, Poliţia Locală a aplicat 1057 de sancţiuni în valoare de 147.310 lei bucureştenilor care nu păstrează curăţenia pe domeniul public.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este interzisă arderea neautorizată a oricărui tip de deşeu, indiferent de forma de proprietate a terenului pe care se face. Amenda pentru acest tip de contravenţie porneşte de la 200 de lei şi poate ajunge până la 1.000 de lei.

Şi la Brăila s-au dat zeci de amenzi

În Brăila, autorităţile sancţionează de aproape doi ani persoanele care aruncă pe stradă coji de seminţe, însă, până acum, tot nu au reuşit să păstreze curăţenia oraşului.

ADVERTISEMENT

“Deşi municipalitatea brăileană a depus eforturi considerabile pentru amenajarea şi renovarea locurilor de promenadă şi de agrement din oraşul nostru, mai multe persoane, în special tineri fără educaţie, consumă alimente şi sparg seminţe, aruncând cojile şi ambalajele pe domeniul public”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursă: www.libertatea.ro