News

Cîțu, despre campania de vaccinare: “Cred că și-a atins obiectivul”

Prim-ministrul României a vorbit marți, la Digi24, despre campania de vaccinare, declarând: "cred că și-a atins obiectivul".
29.06.2021 | 22:26
Citu despre campania de vaccinare Cred ca sia atins obiectivul
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, prim-ministrul României a analizat situația în care se află țara noastră în contextul declanșării unui val patru al pandemiei, la toamnă, ținând cont că varianta Delta de SARS-CoV-2 devine foarte răspândită în Europa.

Autoritățile din România au solicitat un număr mult mai scăzut de doze decât cel prevăzut inițial, ținând cont de faptul că interesul pentru vaccinare a scăzut semnificativ în rândul populației.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul României, despre campania de vaccinare: “Și-a atins obiectivul momentan”

“Vaccinarea cred că și-a atins obiectivul pentru acest moment, am avut acum câteva zile în București cu zero persoane infectate cu coronavirus, acesta este obiectul vaccinării, să scăpăm de pandemie și să nu mai avem oameni infectați.

Eu vreau să vă aduc aminte cum era situația în ianuarie-februarie când în fiecare zi creștea numărul de persoane care se puteau vaccina și am promis că vom ajunge la capacitate de 110.000 de persoane pe zi, asta am și făcut”, a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Cu toate acestea, sunt mulți cei care nu vor să se vaccineze.”

Florin Cîțu: “Cei care nu vor își asumă responsabil, cred eu, toate consecințele.”

Cosmin Prelipceanu: “Este varianta Delta un pericol pentru România?”

Florin Cițu: Varianta Delta este un pericol, dar trebuie să ținem cont că în România te poți vaccina oriunde, oricând cu toate vaccinurile. 

Aceste vaccinuri cu ARN mesager pot fi modificate imediat pentru a ține cont de această nouă tulpină, din ce am înțeles, iar cei vaccinați au șansă aproape zero să se infecteze. Ca să nu avem o problemă cu această variantă Delta, trebuie să ne vaccinăm, este atât de simplu.

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “La câți nevaccinați avem nu este posibil să avem din nou spitalele pline cu oameni nevaccinați, ținând cont că această formă circulă foarte repede?”

Florin Cîțu: “Nu, vă spun de ce. În România, în zonele unde avem foarte mulți oameni, avem o rată de vaccinare foarte bună, Bucureștiul este aproape la 50%, Clujul este la peste 40%. Unde avem o rată de vaccinare mai mică, este zona rurală, care nu are zone foarte aglomerate.

ADVERTISEMENT

Noi ducem vaccinul și în zona rurală. Am vorbit cu toate cultele peste tot unde merg și le cer să susțină campania de vaccinare. Din punctul meu de vedere, am pus toate mecanismele în mișcare. Avem o rată de vaccinare mare în centrele importante din România și nu cred că vom avea o problemă pentru viitor.”

ADVERTISEMENT