News

Cîțu, despre previziunile sumbre ale INSP: Tulpina britanică este sub control. Estimările pesimiste nu se vor materializa

25.02.2021 | 15:00
Citu despre previziunile sumbre ale INSP Tulpina britanica este sub control Estimarile pesimiste nu se vor materializa
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, cu privire la previziunile sumbre ale Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) despre evoluția pandemiei că tulpina britanică este sub control. Potrivit prim-ministrului, estimările pesimiste nu se vor concretiza.

Șeful Executivului a precizat că realitatea a fost mereu mai bună decât scenariile. Nu a uitat să sublinieze că România se află pe locul 3 în Europa și pe 7 în lume, în ceea ce privește campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Cîțu a reiterat importanța repectării măsurilor în vigoare. El a precizat că acestea au fost eficiente și nu vor fi introduse altele noi.

Cîțu, despre previziunile sumbre ale INSP: Tulpina britanică este sub control. Estimările pesimiste nu se vor materializa

Florin Cîțu a făcut declarațiile în contextul în care Institutul Național de Sănătate Publică a făcut previziuni sumbre cu privire la evoluția pandemiei: „ar fi bine să ne uităm la ce înseamnă realitatea versus scenarii. Realitatea a fost mereu mai bună decât scenariile”.

ADVERTISEMENT

„Măsurile pe care le avem arată că au dat rezultate. România este pe locul 3 în Europa la număr de persoane vaccinate cu două doze și pe locul 7 în lume. Este clar că am luat măsurile care trebuie, o spun datele”, a spus premierul, potrivit Digi24.

„Mergem pe ce am făcut până acum. Cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa”, a adăugat acesta. Cu toate acestea, Cîțu a menționat că unii oameni au început să se relaxeze, iar acesta nu este un lucru bun.

ADVERTISEMENT

Liderul Guvernului a subliniat că măsurile de prevenire a răspândirii virusului trebuie respectate în continuare. El a repetat recomandările cu privire la purtarea măștii de protecție, a igienei mâinilor și păstrării distanțării sociale, specificând că putem să pierdem tot ce am făcut până acum, dacă nu vom respecta în continuare regulile.

Prim-ministrul nu s-a arătat foarte îngrijorat nici pentru evoluția tulpinei britanice a coronavirusului. Acesta a spus că „nu se văd efecte devastatoare”, iar situația este sub control.

ADVERTISEMENT

Cu privire la noua modalitate de calcul a ratei de infectare, șeful Executivului a precizat că situația nu o să schimbe foarte mult, pentru că nu sunt foarte multe focare: „să vedem cum evoluează lucrurile. Nu mă aștept să fie diferențe majore față de ceea ce avem până acum”.

ADVERTISEMENT