News

City Insurance este în insolvență. ASF i-a retras autorizația de funcționare. Ce se întâmplă cu clienții

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Compania este în insolvență. FANATIK vă spune ce se întâmplă cu clienții
17.09.2021 | 21:39
City Insurance este in insolventa ASF ia retras autorizatia de functionare Ce se intampla cu clientii
ADVERTISEMENT

Autoritatea de Supraveghere Financiară a declarat insolvența City Insurance și va cere instanței să declare falimentul companiei. Aceasta era lider de piață în România.

Șoferii care au încheiat polițe la City Insurance și au parte de evenimente rutiere în aceste zile nu vor mai merge la companie pentru constatarea daunei. O vor face la Fondul de Garantare.

ADVERTISEMENT

City Insurance este în insolvență. ASF i-a retras autorizația de funcționare. Ce se întâmplă cu clienții

La Fondul de Garantare totul se va derula exact ca la companie: „va face un dosar de daună, așa cum se făcea înainte, se procesează și își așteaptă rândul la plată,” a explicat pentru Digi 24 Valentin Ionescu, director în cadrul ASF.

Vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară a constatat starea de insolvență a City Insurance. De asemenea, autorizația de funcționare a societății a fost retrasă.

ADVERTISEMENT

Din acest moment, compania nu mai poate încheia poliție de asigurare. „Autoritatea va face cererea de faliment către instanță. Până la pronunțarea instanței, Fondul de Garantare trebuie să preia dosarele, să le pregătească și la pronunțarea instanței, va urma să plătească aceste dosare de daună,” a spus Valentin Ionescu.

„Fondul de Garantare este pregătit să preia toate dosarele de daună și să despăgubească absolut orice client al acestei companii”, a adăugat.

ADVERTISEMENT

Directorul ASF a mai explicat că polițele deja încheiate sunt valabile. Totuși, asigurații au opțiunea de a renunța la ele. În acest caz, vor primi banii pentru perioada rămasă din asigurare.

Există posibilitatatea să screască prețurile

Valentin Ionescu a menționat că toți brokerii de pe piață au fost anunțați cu privire la această situație. Aceștia vor fi penalizați dacă vor mai face polițe în numele City Insurance.

ADVERTISEMENT

„Piața, în urma acestei decizii, urmează să se balanseze, să se reașeze, se va muta din cota de piață a acestei companii, se va distribui către celelalte companii rămase în piață. Mai sunt opt companii, unele dintre ele fac parte din grupuri foarte mari, cred că au capacitatea să absoarbă clienții companiei City,” a explicat directorul ASF.

Întrebat dacă există posibilitatea ca prețurile să creasă ca urmare a insolvenței City Insurance, Ionescu nu a dat la o parte această posibilitate: „este o întreagă discuție în jurul acestor tarife. Această companie a avut probleme tocmai din cauza faptului că vindea la tarife nesustenabile, adică la tarife foarte mici”.

„Având în vedere că nu avea lichidități, nu putea să-și plătească daunele. Ne punem această întrebare: erau corecte prețurile City? Da, pentru marea populație aceste prețuri erau atractive, dar tarifele nu acopereau daunele și cheltuielile interne ale companiei,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT