ADVERTISEMENT
News

Ciubotariu Sergiu Ion, bărbatul surprins pe cal la Iași, în drum spre maternitatea unde îi născuse soția! „Locuiește la periferia orașului, în cartierul Dallas”

Autor: Alexandru Năstase | 27.03.2020 | 12:00
Ciubotariu Sergiu Ion, bărbatul surprins pe cal la Iași, în drum spre maternitatea unde îi născuse soția! „Locuiește la periferia orașului, în cartierul Dallas”
Ciubotariu Sergiu Ionuț a fost oprit de oamenii legii în Iași. Sursa foto - Facebook Răzvan Florin Barzic

Ciubotariu Sergiu Ion este numele bărbatul surprins pe cal la Iași, în drum spre maternitatea unde îi născuse soția. Povestea a devenit virală, dar adevărul este pe undeva pe la mijloc. Tânărul este domiciliat în comuna Răducăneni, satul Roșu, însă primarul și cei de la asistența socială din localitate spun că acesta nu stă efectiv la ei.

ADVERTISEMENT

Ciubotariu Sergiu Ion, bărbatul surprins pe cal la Iași, în drum spre maternitatea unde îi născuse soția!

Gestul său, unul care a făcut deja furori în mediul online a fost primit cu zâmbetul pe buze de oamenii din sat care își aduc aminte printre picături de Sergiu. „Nu stă aici, e plecat de mult timp. Poate preotul să vă spună mai multe. Îl fac din ochi, parcă îl văd jucându-se prin zonă, dar atât”, a spus pentru FANATIK, un bătrân din zonă.

„De la noi din comună este, într-adevăr! A făcut un gest frumos. E din satul Roșu, mai exact. Dar trebuie să știți că el stă în Iași. S-a însurat și a plecat la oraș, în Iași. Stă la periferie, într-un cartier care se cheamă Dallas, e undeva la marginea orașului”, au spus exclusiv pentru FANATIK cei de la primăria comunei Răducăneni.

„Locuiește la periferia orașului, în cartierul Dallas”

„Știm că mergea la maternitate la Iași acolo unde îi născuse soția. Nu era primul copil, mai are încă doi copii. Am înțeles că nu i-au dat amendă, doar avertisment”, au mai spus reprezentanții primăriei.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că tânărul a fost surprins în urmă cu doar câteva ore, călare pe cal, în centrul Iașiului, atunci când a fost oprit de doi polițiști. Inițial, presa a scris despre el că venise de la țară pentru că îi născuse nevasta și nu mai circulau autobuzele.

De altfel, tânărul a fost surprins pe stradă chiar în prima zi în care au intrat în vigoare restricții severe de circulație și oamenii nu au mai avut voie să iasă din casă fără o justificare legală și o declarație pe propria răspundere. Culmea, spre stupoarea oamenilor legii, bărbatul mergea pe străzi călare.

Cu toate acestea, tânărul, în vârstă de numai 22 de ani, avea o mască de protecție și un rucsac în spate. Acesta le-a explicat minute bune polițiștilor că stă tocmai în celălalt capăt al orașului și că nu avea cum să meargă la spital dintr-un motiv cât se poate de simplu.

ADVERTISEMENT

Mijloacele de transport nu mai circulă în județ după ce chiar primarul Mihai Chirica a luat decizia de a le suspenda la începutul săptămânii. Drept pentru care, tânărul nu a ezitat o clipă atunci când a auzit că este tată pentru a treia oară și a încălecat într-un suflet ca să-și vadă odrasla și să-i ducă mâncare soției.

Când a fost oprit de polițiști, Ciubotariu Sergiu Ion le-a arătat acestora o declarație pe proprie răspundere completată în totalitate. Tânărul a scris în ea că are treabă în interes personal, adică trebuie să meargă până la maternitatea din oraș.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au fost înțelegători în acest caz și i-au dat bărbatului un avertisment scris. L-au rugat însă să nu mai meargă prin oraș cu calul pentru că o decizie a Consiliului Local interzice accesul şi circulaţia mijloacelor de transport cu tracţiune animală în mai multe zone, inclusiv în cea în care se aflau sau unde dorea să ajungă acesta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!