News

Ciucă cere tragerea la răspundere a celor vinovați de prăbușirea podului din Neamț. “MApN trebuie să restabilească transportul în zonă”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca cei vinovați de prăbușirea podului de la Luţca, din judeţul Neamț, să fie traşi la răspundere. MApN va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul în zonă.
10.06.2022 | 14:29
Ciuca cere tragerea la raspundere a celor vinovati de prabusirea podului din Neamt MApN trebuie sa restabileasca transportul in zona
Un pod s-a prăbuşit în Luţca, judeţul Neamţ. Ciucă cere să fie traşi la răspundere vinovaţii Foto: INQUAM Photos, Ionuț Corfu
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca toţi cei vinovaţi de prăbuşirea podului din judeţul Neamţ să fie traşi la răspundere, a anunţat vineri, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Nicolae Ciucă vrea ca cei responsabil să plătească

În plus, la solicitarea șefului Executivului, Ministerul Apărării va restabili de urgență traficul în zonă începând de astăzi.

ADVERTISEMENT

“Premierul Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naţionale, începând de astăzi, să demareze deja lucrările pentru a găsi o soluţie în zona afectată de surparea podului peste râul Siret din judeţul Neamţ”, a declarat Dan Cărbunaru.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că primul-ministru cere ca cei responsabili pentru lucrările defectuoase să fie traşi la răspundere.

ADVERTISEMENT

“Premierul a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili vinovaţi de această situaţie. În acelaşi timp, pentru ca atât cetăţenii din zona afectată, cât şi cei care tranzitează această zonă cu diverse activităţi să nu fie afectaţi, Ministerul Apărării Naţionale, chiar începând de astăzi, va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă”, a mai spus Cărbunaru.

Dosare penale în urma prăbuşirii podului de la Luţca

Procurorii au deschis două dosare penale după prăbuşirea podului  de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar cel de-al doilea are ca obiect abuzul în serviciu. Ambele dosare sunt deschise “in rem”.

ADVERTISEMENT

Pompierii au fost anunțați joi după-amiază că o parte a podului peste râul Siret care leagă Sarnia și Luţca s-a rupt.

“Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, a precizat ISU Neamţ.

ADVERTISEMENT

Imediat după eveniment, IPJ Neamţ a anunţat că circulaţia rutieră a fost deviată.

“Având în vedere că circulaţia rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto şi devierea traficului rutier pe Drumul Naţional 15 D, Roman – Gâdinţi”, a transmis IPJ Neamţ.

ADVERTISEMENT