Alegeri 2024

(P) PNL, record de candidate în aceste alegeri. Nicolae Ciucă: ”În momentul de față avem peste 9000 de femei candidate pe listele Partidului Național Liberal”

Peste 9.000 de femei candidează la alegerile din data de 9 iunie din partea PNL.”Vor netezi drumul pentru următoarea generație de femei politician.”
06.06.2024 | 13:18
P PNL record de candidate in aceste alegeri Nicolae Ciuca In momentul de fata avem peste 9000 de femei candidate pe listele Partidului National Liberal
PNL, record de candidate la alegerile din 9 iunie. Sursa foto: PNL
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a afirmat, că PNL este „principalul partid care promovează egalitatea de gen și sprijină familiile din România” și că, la alegerile locale, liberalii au „un număr impresionant de femei” pe listele electorale.

Ciucă: „Încă există discriminări și abuzuri la adresa femeilor”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a subliniat că desi au fost realizate progrese privind egalitatea de gen, există încă multe acte de discriminare la adresa femeilor, care iau diverse forme, de la hărțuire, la violență și agresiune. Președintele liberalilor a spus că pe listele PNL pentru alegerile locale se află „un număr impresionant” de femei, și că cele care intră în acest an în politică „sunt reprezentative în lupta pentru egalitatea de gen”.

ADVERTISEMENT

„În aceste alegeri, Partidul Național Liberal are un număr impresionant de femei pe listele de la alegerile locale. Avem peste 9000 de femei pe listele partidului. Deși egalitatea de gen e astăzi mai echilibrată decât acum 20 de ani, știm că încă există discriminări și abuzuri la adresa femeilor. Nu există săptămână în care să nu auzim despre cel puțin un act de violență, de cruzime, de hărțuire, de agresiune sexuală, fizică sau verbală împotriva femeilor. De aceea, doamnele și domnișoarele care anul acesta fac un pas în politică sunt reprezentative în lupta pentru egalitatea de gen”, a transmis Nicolae Ciucă.

„Schimbarea de mentalitate nu va fi ușoară”

Președintele PNL a spus și că cele 9.000 de femei care au intrat în lupta pentru alegerile locale din 9 iunie din partea liberalilor reprezintă deschizătoarele căii pe care vor păși viitoarele femei în politică, la acest ultim aspect Ciucă considerând că trebuie să aibă loc o „schimbare de metalitate”, dar acest lucru nu va fi ușor pentru că încă se întâmpină „rezistență” din cauza atitudinilor și ideilor preconcepute.

ADVERTISEMENT

„Schimbarea de mentalitate în România în ce privește rolul femeii în politică nu este ușoară. Vor fi multe contre și multă rezistență. Însă cele 9000 de femei care candidează la alegerile locale din partea PNL vor netezi drumul pentru următoarea generație de femei politician”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Femeile trebuie să se bucure de respect și apreciere în România, mai consideră președintele PNL, să fie încurajate pentru a se implica în societate, subliniind faptul că liberalii sunt „principalul partid care promovează egalitatea de gen” și cerând sprijinirea femeilor aflate pe listele PNL.

ADVERTISEMENT

„România trebuie să arate respect femeilor. Să le protejeze drepturile și să le încurajeze să se implice cât mai mult în toate domeniile din societate. Pe 9 iunie, vă îndemn să susțineți cele peste 9000 de femei de pe listele PNL, principalul partid care promovează egalitatea de gen și sprijină familiile din România”, a conchis Nicolae Ciucă.

”Merităm mai mult în politică”

Pe listele PNL, la alegerile din data de 9 iunie, sunt 9.218 de candidate, reprezentante ale tuturor filialelor din țară și din străinătate. Potrivit unui clasament intern, conducerea o deține regiunea Sud – Est, cu județele Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea, Brăila și Buzău, cu 1600 de candidate la primării și consilii județene și locale.

ADVERTISEMENT

,,Am spus mereu și susțin în continuare că (Organizația de femei liberale) OFL este arma secretă a PNL.

Le-am spus doamnelor din organizație că anul electoral 2024 va fi definit de capacitatea fiecărui partid de a răspunde unor aşteptări de bază definite de triada „Şcoală – Stradă – Spital”, teme pe care femeile le cunosc şi le înţeleg mai bine decât bărbaţii şi, tocmai de aceea, pot fi mai convingătoare decât ei.

Cred că în 2024, mai mult ca niciodată, oamenii vor vota acei candidaţi care oferă speranţă, care creează entuziasm, care sunt capabili să adune la un loc cât mai multă energie pozitivă.

Noi, femeile liberale avem convingerea că merităm mai mult în politică și că suntem capabile de mai mult. De mult mai mult. PNL e un partid care respectă femeile și unde femeile găsesc oportunități”, a declarat președinta OFL, Nicoleta Pauliuc.

Material susținut de Partidul Național Liberal CMF: 21240015

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Filmul crimei odioase din Brăila. O femeie de 44 de ani, ucisă de...
Filmul crimei odioase din Brăila. O femeie de 44 de ani, ucisă de iubit cu poliţia la uşă. Criminalul încercase să-şi omoare şi fosta soţie
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Infracțiunea care se va pedepsi usturător. Mulți fac această greșeală în online
Infracțiunea care se va pedepsi usturător. Mulți fac această greșeală în online
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Celebrul oraș cu nume vulgar unde se află cel mai bine conservat amfiteatru...
Celebrul oraș cu nume vulgar unde se află cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume. Poate fi vizitat de toți românii