Alegeri 2024

Ciucă, la singurul combinat de celuloză și hârtie din România. „Și aici se poate aplica metoda liberală”

Ciucă, în vizită la singurul combinat operational de celuloză și hârtie din România. „Este păcat că importăm celuloză, când am putea să producem mai multă în țară”
29.05.2024 | 17:24
Ciuca la singurul combinat de celuloza si hartie din Romania Si aici se poate aplica metoda liberala
Nicolae Ciucă a spus că România importă 400.000 de tone de celuloză anual / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a vizitat, miercuri, în județul Mehedinți, trei fabrici din Drobeta-Turnu Severin, între care Combinatul de Celuloză și Hârtie, singurul de acest fel din România care mai face o astfel de producție, spunând că este „păcat” că se importă celuloză în loc să fie produsă mai multă în țară.

Ciucă: „Și aici se poate aplica metoda liberală”

Nicolae Ciucă a vizitat, miercuri, trei fabrici din Drobeta-Turnu Severin, apreciind că județul Mehedinți „are perspective solide de creștere economică”. „Potențialul economic al județului Mehedinți poate fi deblocat doar prin dezvoltarea adusă de o administrație PNL. Și aici se poate aplica metoda liberală ce presupune parteneriatul dintre autorități și mediul privat, cheltuirea eficientă a fondurilor europene și atragerea de investiții”, a scris liderul PNL pe pagina Facebook.

ADVERTISEMENT

Celuloză și hârtie, singurul combinat din România

Printre fabricile vizitate de Nicolae Ciucă a fost și Combinatul de Celuloză și Hârtie, singurul din România de acest tip. „Este păcat că importăm celuloză, când am putea să producem mai multă în țară, așa cum se face deja la această fabrică repornită în 2016”, a spus Ciucă.

„Este singurul combinat de celuloză şi hârtie care este operaţional în România (…), unde mai producem celuloză, în condiţiile în care avem materie primă cât ar fi necesar nu doar pentru noi, ci să şi exportăm. Am aflat că aici o parte mică rămâne pentru România şi o cantitate mare merge la export.

ADVERTISEMENT

Ceea ce ne ajută în compensarea balanţei de deficit comercial. Eu, din ce-mi aduc aminte din datele de la Guvern, de la Institutul Naţional de Statistică, România, din păcate, importă peste 400.000 tone de celuloză. Aici, acum se produc 80.000 tone de celuloză anual”, a spus președintele PNL.

400 de locuri de muncă

Președintele liberalilor a estimat că situația producției interne se va ameliora odată cu deschiderea unei noi linii de producție, o nouă investiție, pentru ca combinatul să meargă la capacitate maximă

ADVERTISEMENT

„Atunci, să zicem că se echilibrează, deşi tot vom importa peste 100.000 tone de celuloză. Mi se pare destul de greu de acceptat ca având atât de multă materie primă, să nu reuşim să ne producem strictul necesar şi să fim în măsură să rebalansăm acest deficit comercial prin exporturile pe care le putem face.

De cealaltă parte, am înţeles că sunt 400 de locuri de muncă aici, ceea ce pentru un oraş ca Drobeta-Turnu Severin este foarte, foarte important. Discutăm de asemenea şi de calitatea forţei de muncă, pentru că sunt ingineri care au salarii mult mai mari şi, desigur, necesită o pregătire pe măsura tehnologiei care se introduce în producţie.

ADVERTISEMENT

Investiții pentru dezvoltare economică

Este un model de administrare pe care noi îl promovăm, Partidul Naţional Liberal, şi anume investiţiile, pentru că acestea sunt cele care aduc locuri de muncă, dezvoltare economică, bunăstare. Toate acestea fac parte din agenda politică a PNL, din obiectivelor cu care candidaţii noştri au intrat în campania electorală şi pe care le vor pune în practică în fiecare dintre localităţile unde vor fi aleşi”, a spus Ciucă.

Președintele PNL a mai informat că a vizitat și alți doi angajatori din județul Mehedinți, Sumitomo Bornese și LBL Silver, „fapt ce demonstrează că în județ pot funcționa afaceri profitabile, care să facă export și să creeze locuri de muncă”, a spus el.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”