Alegeri 2024

Ciucă, mesaj la 146 de ani de la înființarea PNL. „Istoria României din acești ani s-a scris simultan cu cea a partidului nostru”

146 de ani de la înființarea PNL. Ciucă: „Liberalii au fost motorul politic care a demarat sau a deblocat momente de cotitură”
24.05.2024 | 10:22
Ciuca mesaj la 146 de ani de la infiintarea PNL Istoria Romaniei din acesti ani sa scris simultan cu cea a partidului nostru
Nicolae Ciucă a subliniat rolul istoric al liberalilor în România modernă / Foto: Facebook, PNL
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a adresat, vineri, un mesaj cu ocazia împlinirii a 146 de ani de la înființarea partidului, spunând că liberalii au fost „motorul politic” în „momente de cotitură pentru istoria noastră”.

PNL, prezent și activ” în toate momentele importante ale țării

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Nicolae Ciucă a subliniat prezența și activitatea PNL, la evenimentele marcante care au construit România modernă.

ADVERTISEMENT

„Partidul Național Liberal împlinește astăzi 149 de ani. În aproape un veac și jumătate, PNL a fost prezent și activ la toate evenimentele importante în care s-a construit România pe care o știm astăzi”, a spus Ciucă într-un mesaj postat pe Facebook de PNL.

Desființat și interzis de comuniști

Înființat la 24 mai 1875, Partidul Național Liberal a avut prim-miniștri în majoritatea guvernelor țării, cu excepția perioadei comuniste (1947-1989), în vremea Republicii Populare Române, ulterior redenumită Republica Socialistă România, când partidul a fost desființat și interzis. După 1989, PNL a fost reînființat de Radu Câmpeanu.

ADVERTISEMENT

Președintele PNL a arătat că partidul a fost „motorul politic” în momente cheie ale istoriei României, cum ar fi instaurarea monarhiei constituționale, obținerea independenței, primul război mondial, înființarea României Mari.

„Liberalii au fost motorul politic care a demarat sau a deblocat momente de cotitură pentru istoria noastră: independența, Marea Unire, reformele agricole, economice sau educaționale”, a spus Ciucă.

ADVERTISEMENT

Ciucă: „Istoria României din acești ultimi 149 de ani s-a scris simultan cu cea a partidului”

Președintele PNL a subliniat rolul istoric al liberalilor, relansarea economiei și înfăptuirea reformelor în guvernele liberale, leadership-ul liberal, și a adus aminte de persecuțiile regimului comunist la care au fost supuși membri PNL

„Istoria României din acești ultimi 149 de ani s-a scris simultan cu cea a partidului nostru. Încă din perioada cluburilor politice care au precedat fondarea PNL, de câte ori țara a avut un premier liberal, au fost înregistrate evoluții economice sau reforme structurale. În perioada ilegalității impuse de regimul comunist, fruntașii liberali au suferit și au murit alături de românii aruncați în închisori.

ADVERTISEMENT

Renașterea țării după Revoluția din decembrie 1989 a marcat și revenirea în viața politică a Partidului Național Liberal. Suntem și astăzi la fel de aproape de români și la fel de fermi în a apăra interesele României. La mulți ani, liberali! La mulți ani, PNL!”, se arată în mesajul lui Nicolae Ciucă

 

 

ADVERTISEMENT