Alegeri 2024

Ciucă: „Nu trebuie vorbit de atacuri şi disensiuni în cadrul coaliției”. Liderul PNL, despre candidaturi separate la prezidențiale

Ciucă, despre atacurile din coaliția PSD-PNL. A fost sau nu depășită linia roșie? Cum vede liderul liberalilor o candidatură a sa și a lui Ciolacu la prezidențiale
13.05.2024 | 16:20
Ciuca Nu trebuie vorbit de atacuri si disensiuni in cadrul coalitiei Liderul PNL despre candidaturi separate la prezidentiale
Nicolae Ciucă spune că, la prezidențiale, el și Marcel Ciolacu ar fi „competitori”, nu adversari / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a estimat, luni, că nu trebuie vorbit despre „atacuri și disensiuni” în coaliția social-democraților cu liberalii, precizând că actuala campanie electorală are loc „în limite normale”, fără a se depăși „linia roșie”. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a declarat că „nu a mai auzit de scandaluri” în Guvern.

Nicolae Ciucă: „Să le lăsăm oamenilor să aleagă”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost întrebat, luni, despre tensiunile și atacurile din cadrul Coaliției, liderul liberalilor evitând să le lumească ca atare și vorbind mai mult despre o „competiție” în urma căreia alegătorii vor avea decizia finală, la urne.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că aici trebuie să vedem partea aceasta de competiţie, nu le-aş denumi atacuri, nu cred că trebuie să vorbim despre atacuri şi despre disensiuni în interiorul coaliţiei, putem să vedem că se desfăşoară campania în limite normale, fără să se depăşească linia roşie, cum se spune. Este nevoie în continuare să avem o abordare a campaniei electorale prin care să le lăsăm oamenilor să aleagă”, a spus Nicolae Ciucă.

Coaliția nu se va rupe cu candidaturi separate

După ce PSD-PNL au decis să meargă la Primăria Capitalei cu candidați separați, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, renunțând la candidatul unic Cătălin Cârstoiu, Ciucă a spus că alianța nu se va rupe dacă se va merge și la alegerile prezidențiale cu candidaturi separate. „Sigur că da, cum să nu, este o chestiune de competiţie între cele două partide”, a spus el

ADVERTISEMENT

„Aţi văzut că şi premierul Marcel Ciolacu a declarat că în interiorul Guvernului, chiar în campanie aflându-ne, activitatea se desfăşoară normal, fiecare dintre miniştri fiind responsabil pentru activitatea pe care o desfăşoară la nivel guvernamental. Este firesc să avem abordarea aceasta prin care fiecare dintre partide să-şi gândească o strategie privind abordarea campaniei prezidenţiale cu propriul candidat”, a completat președintele PNL.

Nu mai există „acele jigniri directe”

O candidatură a sa și a liderului PSD, Marcel Ciolacu ar însemna, potrivit lui Ciucă că „am fi competitori, adversari nu suntem”. Premierul Marcel Ciolacu a comentat, duminică, declarațiile liberalilor potrivit cărora vor câștiga alegerile, spunând că, după locale, PSD va avea cu 10% mai mulți președinți de Consiliu Județean, luați de la liberali. Ciolacu a subliniat important faptul că nu se mai înregistrează „acele jigniri directe” între PSD și PNL.

ADVERTISEMENT

„Eu am preferat să merg prin ţară şi să n-am aceste întâlniri în sală şi, în perioada următoare, o să merg mai mult printre oameni şi la obiectivele pe care le avem şi guvernamentale de făcut, dar să avem şi contactul direct cu cetăţenii. Normal, este mobilizarea fiecărui partid. Important este că nu mai există totuşi, şi se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite”, a spus premierul.

Ciolacu: „Eu nu am mai auzit un scandal”

Ciolacu a subliniat că „nu a mai auzit un scandal” în actualul Guvern, spre deosebire de perioada anterioară, când „erau non-stop” și că important este că România are un executiv funcțional, miza în acest an electoral fiind stabilitatea.

ADVERTISEMENT

„Uitaţi-vă totuşi la Guvernul României. Eu nu am mai auzit un scandal. Aduceţi-vă aminte când erau PNL cu USR ce scandaluri erau non-stop la televiziune în timpul şedinţelor de Guvern. După şedinţele de Guvern, în Parlament.

Avem un Guvern funcţional, respect pe toată lumea, indiferent dacă sunt colegii mei de la PSD sau de la PNL, care este un cumva detaşat de lupta politică, de aceea nici nu au fost prinşi miniştri pe lista de europarlamentare. Şi Guvernul României funcţionează indiferent că avem cel mai încărcat an electoral. Părerea mea este că asta era cea mai mare miză”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT