News

Ciucă și Iohannis, mesaj comun după derapajul lui Viktor Orban: ”Transilvania este un model european de toleranță”

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au participat, duminică, la Festivalul ”Săptămâna Haferland”, care a avut loc în localitatea Criț, Județul Brașov.
31.07.2022 | 14:41
Ciuca si Iohannis mesaj comun dupa derapajul lui Viktor Orban Transilvania este un model european de toleranta
Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă au subliniat că România susține drepurile minorităților din România / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, duminică, despre ”excesele fundamentale de doctrine național-populiste, rasiste sau de clasă”, în cadrul unui eveniment la care a apărut duminică, alături de Klaus Iohannis. Este primul eveniment la care președintele și premierul țin un discurs comun după derapajul lui Viktor Orban, de la Tușnad.

Nicolae Ciucă: ”Luptăm împotriva oricărei forme de radicalizare”

”Apartenența noastră la societatea occidentală presupune să împărtășim valori comune, nu doar interese comune. (…)

ADVERTISEMENT

O spun răspicat, România este un stat democratic care a făcut în ultimii 30 de ani eforturi considerabile să fie partener de încredere în rândul societăților occidentale dezvoltate. Noi, românii, am ales acest drum când am îndepărtat de la putere regimul comunist și nu vom părăsi acest drum.

Nicio democrație nu este perfectă, dar se perfecționează prin consolidare. Învățăm unii de la alții și luptăm împotriva oricăror forme de autoritarism, radicalizare, a exceselor fundamentale național-populiste, rasiste sau de clasă”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul evenimentului de la Criț, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Ciucă spune că România reprezintă un model de toleranță

Ciucă a spus că România ar putea fi considerat un model de toleranță pentru ceea ce s-a realizat în Transilvania, în ultimii 30 de ani.

”Transilvania însăși reprezintă un model european, un model de tolerață si de buna conviețuire interetnica”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis face apel la dialog intercultural

De cealaltă parte, Klaus Iohannis a întărit ideile premierului și a declarat că România respectă și apără  drepturile minorităților.

“În România anului 2022, cultura şi tradiţiile minorităţilor naţionale sunt apreciate şi promovate, iar plusvaloarea adusă de acestea este recunoscută de societate. Într-o societate modernă şi democrată dialogul intercultural este în firescul lucrurilor şi devine sursă a prosperităţii.

ADVERTISEMENT

România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale şi să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă şi tolerantă”, a declarat Iohannis, citat de stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT