Fotbal intern

Ciudatul caz al lui Mihai Voduț! Ce riscă viitorul club și cum poate scăpa nepedepsit fotbalistul cu ajutorul FRF și al Viitorului!

30.01.2019 | 11:26
Ciudatul caz al lui Mihai Vodut Ce risca viitorul club si cum poate scapa nepedepsit fotbalistul cu ajutorul FRF si al Viitorului

La 24 de ani, atacantul este aproape de un transfer la Beitar Ierusalim. Fotbalistul acuzat că ar fi pariat pe meciul propriei echipe se află deja în Israel. Cazul lui Mihai Voduț este însă unul ciudat. Jucătorul ar putea scăpa nepedepsit cu ajutorul FRF și al Viitorului.

FANATIK a aflat că dosarul nu a ajuns deocamdată la Comisia de Disciplină a FRF, dar și că viitorul său club riscă enorm: o eventuală suspendare din competiții se aplică la nivel internațional! Toate detaliile acestui caz încurcat le puteți citi în materialul de mai jos.

Cazul Mihai Voduț. Viitorul s-a spălat pe mâini și nu a vrut să îi facă rău fotbalistului

Pe 21 ianuarie, Viitorul anunța într-un comunicat decizia de suspendare a contractului fotbalistului Mihai Voduț.

Vă rugăm să tratați acest subiect numai în ceea ce îl privește pe jucătorul Mihai Voduț.
– Clubul se delimitează de astfel de acțiuni și nu este responsabil pentru eventualele fapte personale ale jucătorului săvârșite în timpul lui liber.
– Clubul interzice în totalitate, prin regulament, jocurile de pariuri, iar toți jucătorii clubului s-au obligat în mod ferm să respecte regulamentele federației, inclusiv cele care interzic participarea acestora la jocuri de pariuri.
– În contractul cu jucătorul este stipulat într-un articol special că este interzisă parierea și răspunde în nume personal pentru orice încălcare a acestuia în fața clubului.
– FC Viitorul suspendă momentan contractul jucătorului Mihai Voduț până când își va soluționa această problemă personală, iar dacă se constată că informațiile publicate sunt adevărate atunci jucătorului i se va rezilia contractul pentru încălcarea gravă a regulamentului”, a sunat comunicatul dat de echipa lui Gică Hagi.

Această hotărâre venea în urma apariției unui dialog între Voduț și fosta iubită din care reieșea că jucătorul i-ar fi cerut tinerei să parieze 100 de lei pe un bilet care conținea și meciul Viitorul – Astra!

Discuția dintre Mihai Voduț și fosta iubită din care reieșea că fotbalistul ar fi pariat pe un meci al Viitorului

Ulterior, Viitorul a decis rezilierea contractului lui Mihai Voduț. Sursele FANATIK susțin că formația patronată de Hagi s-a mișcat rapid pentru a scăpa de întreg circul mediatic. Pe de altă parte, Viitorul nu a sesizat Comisia de Disciplină a FRF! Mai mult, este posibil ca ruperea contractului să se fi făcut prin acordul părților, fără a exista motivarea reală a rupturii, anume suspiciunile legate de parierea pe meciul propriei formații. O întrebare la care poate răspunde chiar Viitorul!

Dosarul nu a ajuns de la Departamentul de Integriate la Comisia de Disciplină!

Nici cei de la FRF nu se grăbesc să soluționeze un caz care pare, la prima vedere, destul de clar. Lucrurile sunt destul de simple: dacă Voduț a pariat pe meciuri din Liga 1 și, mai mult, pe ale propriei echipe, el intră sub incidența articolului 60. Dacă totul a fost doar o invenție și o tentativă de răzbunare a fostei iubite, imaginea lui trebuie reabilitată. Viitorul a decis să îi rezilieze contractul, deci nu a crezut în nevinovăția atacantului. Ce face însă FRF?

Andrei Vochin anunța a fost tranșant și a afirmat că, din informațiile sale, FRF s-a sesizat și cazul va fi analizat de Departamentul de Integritate. “Da, FRF s-a sesizat. Cazul Voduț va fi analizat de Departamentul de Integritate. E în afara regulamentului ce s-a întâmplat acolo. Atâta vreme cât se spune că nu ai voie să joci și tu o faci, atunci ești vinovat. Câteodată ne întrebăm de ce un fotbalist cu calitățile fizice ale lui Voduț nu are o evoluție constantă. Dădea câte un gol de-ăla de ne minunam și apoi nu mai performa. Întotdeauna acești jucători care nu fac perforanță pe o perioadă de timp trebuie căutați în spate. Pentru că a jucat pe meciul lui, situația e mai gravă decât a fost la Șumudică. Până la urmă comisiile vor judeca. Va avea mari probleme dacă declarațiile acelei fete sunt adevărate. Poate el avea nevoie de bani…”, a declarat Andrei Vochin.

Cu toate acestea, din sursele FANATIK, dosarul nu s-a mișcat încă de la Comisia de Integriate spre Comisia de Disciplină a FRF. Pentru a putea judeca acest caz și a lua o decizie, cei de la Comisia de Disciplină trebuie să primească o sesizare. Aceasta poate veni de la Departamentul de Integritate al FRF, de la Secretariatul General al FRF sau de la Viitorul. Între timp, Mihai Voduț este foarte aproape să parafeze un contract în Israel, cu Beitar Ierusalim. De ce era importantă urgentarea acestui caz și nu tergiversarea lui?

Beitar riscă să semneze cu un jucător care să fie suspendat doi ani!

Situația lui Mihai Voduț poate avea repercursiuni grave pentru viitorul său club. Conform regulamentului FRF, mai precis al articolului 60 al Regulamentului Disciplinar, dacă ar fi găsit vinovat, Voduț riscă să fie suspendat cel mult doi ani și să primească o penalitate sportivă care poate să varieze între 100.000 și 300.000 de lei!

Din informațiile FANATIK, o eventuală suspendare de până la doi ani s-ar aplica și la nivel internațional! Altfel spus, Beitar se poate trezi că semnează un jucător liber de contract și se alege cu unul suspendat pentru o lungă perioadă de timp. Dacă Voduț a fost onest în negocierile cu israelienii și le-a spus despre situația lui, ar fi doar un risc asumat. Dar dacă atacantul nu le-a comunicat acestora cazul său special, bazându-se și pe rezilierea rapidă cu Viitorul (mai ales dacă motivul real nu este specificat în acte), Beitar va fi pusă într-o situație ingrată!

Mihai Voduț Marius Avram
Mihai Voduț nu a vorbit despre scandalul pariurilor în care a fost implicat. El caută să scape de tensiunea din România și e aproape de un transfer la Beitar Ierusalim

FIFPro și AFAN și-au oferit sprijinul pentru atacant

În toată această tevatură, Mihai Voduț a ales să plece din România. Și-a găsit un angajament bun, în Israel, la ocupanta locului 10 din prima ligă, Beitar Ierusalim. Fiind liber de contract, fotbalistul de 24 de ani a părut o afacere excelentă pentru gruparea israeliană.

FANATIK a aflat că FIFPro și AFAN îl susțin pe jucător și i-au oferit acestuia sprijin în eventualitatea în care acesta va avea nevoie. Este vorba de momentul în care Mihai Voduț ar trebui să apară în fața Comisiei de Disciplină, pentru a fi judecat în legătură cu acuzațiile care i s-au adus de către fosta iubită, acuzații care au dus la îndepărtarea sa de la Viitorul.

FANATIK a încercat să ia legătura cu Mihai Voduț, dar acesta nu a putut fi contactat telefonic.