News

Ciuma a ajuns în California, SUA. Un bărbat s-a îmbolnăvit in timp ce își plimba câinele

18.08.2020 | 17:04
Ciuma a ajuns in California SUA Un barbat sa imbolnavit in timp ce isi plimba cainele
ADVERTISEMENT

Ciuma bubonică a ajuns în statul California, din Statele Unite ale Americii, pentru prima dată în ultimii cinci ani.

Un locuitor din statul american California a fost diagnosticat cu ciumă în Lake Tahoe, medicii fiind cu adevărat uimiți de diagnostic.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi fost mușcat de purici infectați cu ciumă în timp ce își plimba câinele, conform autorităților din El Dorado.

Ciuma bubonică a ajuns în California, unde a infectat un bărbat

Bolnavul nu are nevoie de spitalizare și va fi tratat acasă, sub atenție medicală atentă. Printre simptomele ciumei se remarcă febra, greața, umflarea ganglionilor limfatici.

ADVERTISEMENT

Dacă boala este descoperită într-o fază incipientă, aceasta se poate trata foarte ușor cu antibiotice.

Angajații din Departamentul Sănătății au explicat că o astfel de infectare cu ciumă este extrem de rară la oameni în anul 2020.

ADVERTISEMENT

„Cazuri de acest gen sunt foarte rare, dar pot fi foarte serioase”, a declarat medicul Nancy Williams. Ciuma s-ar găsi în mod natural în multe părți ale statului California, mai ales în zona El Dorado, conform CNN.

„E important ca indivizii să aibă grijă când își plimbă animalele de companie sau când ies în aer liber. E important să fie atenți când se află în zone în care există rozătoare”, a punctat Williams.

ADVERTISEMENT

Ultimul caz de ciumă din California datează din 2015, atunci când doi oameni au luat boala de la purici în Parcul Național Yosemite. Ambii au fost tratați cu antibiotice și și-au revenit fără probleme.

Conform statisticilor, în Statele Unite ale Americii sunt raportate aproximativ 17 cazuri de ciumă bubonică într-un an. La începutul lunii august un bărbat de 20 de ani din New Mexico a murit de ciumă.

În perioada 1346 – 1353 se estimează că aproximativ 200 de milioane de oameni au murit de ciumă, omenirea fiind aproape să fie exterminată atunci de această boală. Între timp, antibioticul vindeca ciuma în majoritatea cazurilor.

ADVERTISEMENT