Conacul părăsit din Parcul Tineretului, o ruină cu povești și mistere. Ar fi fost locuința regretatei Maria Tănase, supranumită Pasărea Măiastră și Regina cântecului românesc. Interpreta a murit după ce a aflat că suferă de cancer la sân.
Clădirea lăsată în paragină în Parcul Tineretului, o dărăpănătură cu legende și mituri. Aici ar fi trăit regretata cântăreață Maria Tănase. Imobilul, care odinioară era impresionant, dar acum e lăsat în paragină, se găsește pe platoul de deasupra lacului.
Trecătorii îl pot observa pe aleea care unește parcurile Lumea Copiilor și Tineretului. Clădirea misterioasă este într-o stare deplorabilă și uitată de autorități, având geamurile sparte și pereții înnegriți.
De-a lungul timpului a fost cuprinsă de mai multe incendii, dovadă rămășițele rămase în urma focului. Tavanul este ruginit și căzut pe alocuri, puține persoane știind, de fapt, ce a adăpostit această clădire care a avut titlul de monument.
Potrivit b365.ro, conacul din Parcul Tineretului ascunde mai multe legende și povești. Unul dintre zvonuri spune că ar fi fost locuința regretatei Maria Tănase, însă realitatea este cu totul alta. Clădirea se află aproape de fosta stradă Livada cu Duzi, care a fost demolată odată cu realizarea parcului.
Concret, strada propriu-zisă se află mai sus în parcul Lumea Copiilor. În plus, casa în care a stat interpretat a fost demolată în urma naționalizării, în anii 1980. Locuința Mariei Tănase s-ar fi aflat pe locul unde astăzi se află mai multe leagăne în parc.
Sursa menționată mai arată că, conacul din Parcul Tineretului ar fi fost ridicat de familia Charlea, care era una foarte înstărită. Clădirea a fost construită în perioada în care aici se găseau străduțe și o mlaștină, nu parcul de acum.
Ulterior, vila a fost integrată în parc. O altă legendă spune că ar fi fost casa parohială a preotului bisericii Cărămidarii de Jos, lăcaș de cult situat pe strada Piscului 3. Acest lucru pare greu de crezut pentru că vila este la o distanță mare față de biserica ridicată în anul 1711.
Mai mult decât atât, se spune că ar fi fost un sediu al bibliotecii Mihail Sadoveanu. Această teorie pare una plauzibilă având în vedere că în interior s-a găsit mobilier specific, cu multe sertare dedicate fișelor cărților și cu biblioteci de lemn.
Cu toate acestea Berceni de Poveste susține că în anii ’60 sediul bibliotecii orășenești Mihail Sadoveanu era la o altă locație din oraș. Mai exact, se găsea pe strada Slătineanu 16, iar sediul central era în zona Piața Romană, departe de Parcul Tineretului.