Life

Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită

Clădirea bântuită din București care dă fiori tuturor. Se spune că spiritele și demonii își fac frecvent apariția aici, iar obiectele se mișcă singure.
03.05.2024 | 21:00
Cladirea emblematica din Bucuresti in care sar petrece lucruri stranii Unii spun ca este bantuita
Locul bântuit din București care dă fiori tuturor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Bucureștiul este un oraș al contrastelor. Tranzitat zilnic de milioane de persoane, puțini sunt cei care cunosc adevărata poveste a străzilor sau o locurilor pe care le vizitează. De numele unora dintre ele sunt legate povești de groază care îi înspăimântă chiar și pe cei mai curajoși.

Locurile bântuite din București, între legendă și realitate

Capitala nu duce deloc lipsă de povești de groază. În general, România abundă de legende, care mai de care mai de groază. Tocmai de aceea, nici nu este de mirare că a inspirat numeroase filme horror de la Hollywood.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul are și el poveștile sale de groază care i-au speriat pe locuitori. Există anumite zone din Capitală unde nu multă lume se aventurează. Nu de alta, dar se spune că spiritele și demonii își fac frecvent apariția aici.

Deși unele persoane nu cred în astfel de entități, bucureștenii bagă mână în foc că în orașul lor există locuri care trebuie evitate. Aici, s-au întâmplat multe lucruri stranii de-a lungul vremii. În plus, niciodată nu ies fum fără foc.

ADVERTISEMENT

De la faimosul Hotel Cișmigiu, la Mănăstirea Chiajna și Casa Poporului, toate sunt în mijlocul unor povești cu spirite care nu și-au găsit liniștea. Oricât de înfricoșătoare ar fi acestea, niciuna nu i-a speriat mai tare pe bucureșteni decât Școala Centrală de fete.

Școala Centrală de fete, locul unde obiectele se mișcă singure

Școala Centrală de fete este una dintre cele mai controversate clădiri din București. De-a lungul timpului, s-au perpetuat fel de fel de legende despre acest loc. Mulți cred că este bântuit, așa că îl evită cu orice preț.

ADVERTISEMENT

Școala Centrală de fete a fost construită la finalul secolului al XIX-lea de către renumitul arhitect Ion Mincu. În prezent, multă lume vorbește despre faptul că aceasta ar fi bântuită și că se aud mereu zgomote ciudate din interiorul ei.

Așa cum îi spune și numele, Școala Centrală era destinată educației fetelor provenite din familiile de elită ale Capitalei. Însă, odată ajunse aici, elevele descopereau un regim dur și autoritar căruia erau nevoite să îi facă față.

ADVERTISEMENT

Tocmai faptul că multe dintre eleve nu au suportat un astfel de regim a dat naștere miturilor urbane. Se spune că Școala Centrală este un loc bântuit, unde obiectele se mișcă singure, iar ușile și ferestrele se trântesc de la sime mai mereu.

În anumite perioade, vine un miros straniu de la Școala Centrală de fete. Subsolul este locul care dă fiori celor mai mulți. Se spune că această școală are mai multe camere secrete, iar una dintre ele i-ar conduce pe cei care se aventurează să îi treacă pragul către un tunel.

ADVERTISEMENT
Tags: