Clădirea unică din lume care se află în România merită văzută măcar o singură dată. Deși arhitectura sa este una deosebită, iar locul este liniștit, mai nimeni nu alege să o viziteze.
România se poate lăuda cu numeroase clădiri emblematice. Avem în primul rând Casa Poporului, care ajunge să fie vizitată anual de mii de oameni. De asemenea, există și alte lăcașuri de cult la noi în țară, în diferite zone, dar și multe alte clădiri care o au o arhitectură deosebită.
Iată însă că mai există și alte locuri în România, de care nu mulți știu. Acestea sunt spectaculoase, chiar unice în Europa sau în lume, însă chiar și așa, lumea nu se înghesuie să le viziteze.
Clădirea din România unică din lume se află în nordul țării. Vorbim despre unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Europa. Românii însă nu se înghesuie să ajungă aici și preferă alte locuri.
Vorbim despre singura biserică ortodoxă și catolică în același timp. Aceasta are o simbolistică misterioasă, dar și o arhitectură spectaculoasă. Unde se află mai exact și ce poți vedea dacă ajungi în zonă?
Biserica se află în apropiere de granița dintre România și Ucraina, mai exact în comuna Hilișeu Horia, județul Botoșani. Iar în momentul în care vei ajunge aici, cu siguranță îți vei de seama cât de rar este un astfel de monument.
El îmbină stilul românesc al bisericilor de lemn cu cel al mănăstirilor catolice, fortificate. Valoarea locului este una inestimabilă. Tocmai din acest motiv, a ajuns să fie minută o adevărată ”bijuterie arhitecturală”.
Clădirea din România care e unică din lume se află într-un cadru de vis. Aici vei vedea dealuri împăturite, dar și o natură spectaculoasă. Și nu este deloc dificil să ajungi aici. Mai mult de atât, drumul este unul plăcut, presărat cu peisaje incredibile.
„Este o îmbinare uluitoare de stiluri. Când vorbim de stiluri atât de diferite, oricine s-ar aştepta să iasă un kitsch. Nu este vorba despre aşa ceva aici. Este artă curată. Meşterii au reuşit să armonizeze aceste două stiluri diferite în aşa măsură, încât a rezultat o capodoperă“, precizează Dănuţ Huţu, director al Direcţiei Judeţene de Cultură Botoşani, conform Adevărul.
În ciuda frumuseților pe care acest loc le are, puțini români știu de existența sa. Povestea bisericii este una cu mult mai complexă, aceasta având o vechime de peste două secole.
Lăcașul de cult a fost clădit în anul 1802. Și se pare că la mijloc este și o poveste de dragoste. Boierul Vasile Curt a ridicat biserica, iar în scurt timp, fiul său, Alecu s-a îndrăgostit de o tânără dintr-o familie catolică.
Ambii s-au căsătorit, iar după marele eveniment, Alecu Curt, fiul boierului a cerut vrut ca în aceeași biserică să se regăsească și una catolică. Iar toate aceste detalii au dat naștere acestui monument unic.