Life

Clarence Gilyard Jr., actorul din Top Gun, a murit la 66 de ani. Care a fost cauza decesului

Clarence Gilyard Jr., cunoscut pentru rolurile din Top Gun și Die Hard, a încetat din viață. Actorul american avea 66 de ani.
29.11.2022 | 14:09
Clarence Gilyard Jr actorul din Top Gun a murit la 66 de ani Care a fost cauza decesului
Clarence Gilyard Jr., cunoscut pentru rolurile din Top Gun și Die Hard, a încetat din viață. Actorul avea 66 de ani. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Artistul născut pe data de 24 decembrie 1955, renumit pentru interpretarea din Top Gun, a murit la 66 de ani. Care a fost cauza decesului și ce ocupație avea actorul care a lăsat în urma sa o familie îndurerată și un fiu.

Clarence Gilyard Jr., cunoscut pentru rolurile din Top Gun și Die Hard, a încetat din viață. Actorul avea 66 de ani

Clarence Gilyard Jr. a încetat din viață la vârsta de 66 de ani după o lungă suferință. Regretatul actor suferea de o boală nemiloasă care în cele din urmă i-a adus sfârșitul. Vedeta a murit luni, 28 noiembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Protagonistul din Top Gun și Die Hard a lăsat un gol imens în sufletele celor dragi, dar și a celor care l-au apreciat de-a lungul carierei care a durat peste 30 de ani. Zeci de fani i-au adus omagii pe rețelele de socializare.

Oamenii din lumea întreagă au transmis numeroase mesaje de condoleanțe, unul dintre colegii săi de breaslă având numai cuvinte de laudă la adresa sa. Chris Reed, starul din Sons of Anarchy, l-a catalogat pe drept „o prezenţă legendară pe ecran”.

ADVERTISEMENT

A jucat în multe producții cinematografice, însă a renunțat în urmă cu ceva vreme și s-a dedicat unei alte meserii. Clarence Gilyard Jr. lucra ca profesor de teatru la Universitatea din Nevada, Las Vegas, Statele Unite ale Americii.

Cine a fost Clarence Gilyard Jr. și în ce filme a jucat

Clarence Gilyard Jr. nu a fost doar actor și cadru didactic, ci și autor. S-a născut într-o familie de militari, pe numele lor Barbara și Clarence Gilyard Sr. A fost al doilea dintre cei șase copii din casă. A crescut pe bazele forțelor aeriere din Hawaii, Texas și Florida.

ADVERTISEMENT

A venit pe lume în religia luterană, dar avea să devină catolic în anii 1990. Ca și copil a trăit în suburbia San Bernardino din Rialto, California, și a urmat liceul Eisenhower. A absolvit în anul 1974, un an mai târziu devenind cadet al Academiei Forțelor Aeriene.

Mai târziu, regretatul actor a urmat cursurile Sterling College, iar la facultate, a jucat fotbal și a devenit membru al fraternității Sigma Chi. A primit o bursă de tenis, dar a abandonat școala înainte de a-și termina studiile.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a mutat în Long Beach, California, unde a învățat la Universitatea de Stat din California, cu specializare în actorie. Clarence Gilyard Jr. a lucrat ca ospătar, în toată această perioadă căutând oportunități pentru a intra în lumea actoriei.

În 1979 s-a stabilit la Los Angeles pentru a deveni actor. Primul rol a fost în piesa Bleacher Bums, după spectacol fiind numit de o revistă „primul actor de culoare care a jucat o majoretă”. A avut și câteva apariții în emisiuni TV, cum ar fi: Diff’rent Strokes, The Facts of Life, 227, Simon & Simon și Riptide.

Printre filmele în care a jucat se numără Top Gun (1986), unde i-a dat viață ofițerului de zbor al marinei Marcus Sundown Williams. A jucat împreună cu Jim Carrey în sitcomul The Duck Factory (1984).

Un al rol al regretatului actor este Conrad McMasters, mâna dreaptă a avocatului Ben Matlock. Este vorba de drama de succes Matlock, care s-a difuzat între anii 1989 și 1993. De asemenea, a putut fi urmărit în serialul polițist din anii 1990, Walker Texas Ranger.

ADVERTISEMENT
Tags: