Fotbal international

Cum se fac transferurile la Real Madrid. Abordat într-un garaj

Olandezul Clarence Seedorf a fost unul dintre cei mai mijlocaşi din fotbalul european ai anilor 90-2010 Posesor al un CV impresionant, batavul se poate lăuda că a bifat în carieră nume sonore...
16.10.2017 | 18:11
Cum se fac transferurile la Real Madrid. Abordat într-un garaj

Olandezul Clarence Seedorf a fost unul dintre cei mai mijlocaşi din fotbalul european ai anilor 90-2010 Posesor al un CV impresionant, batavul se poate lăuda că a bifat în carieră nume sonore precum Real Madrid, Inter, AC Milan, unde a jucat peste 300 de partide şi, la final de carieră, un epilog neaşteptat, la Botafogo, în campionatul Braziliei. Seedorf a impresionat atât prin clarviziunea sa pe teren, tehnică, dar şi volumul de efort ridicat.

Seedorf provine din binecunoscuta şcoală de valori a lui Ajax Amsterdam, acolo unde s-au format o mulţime de nume mari ale fotbalului olandez. În plus, a avut o calitate în plus faţă de alţi fotbalişti. I-a plăcut şi şcoala şi pentru că a avut un respect deosebit pentru părinţii săi, deşi Real Madrid a pus ochii pe el încă de când avea 14 ani, a rămas la Amsterdam, pentru a-şi termina studiile, pentru că aceasta era dorinţa mamei sale.

Seedorf a ajuns să joace şi în Brazilia

În 1995, la 19 ani, îşi începea urcuşul european, semnând cu Sampdoria. Unde a jucat încă din primul moment ca titular, după ce trecerea de la Ajax s-a făcut fără bani, pe baza regulamentului Bosman. La Genova a stat un singur sezon, pentru că în vara lui 1996 Real Madrid avea să-şi vadă visul împlinit, de a-l aduce pe olandez pe Santiago Bernabeu, unde avea să stea timp de trei sezoane. Cu Real a câştigat campionatul în primul an şi Liga Campionilor în cel de-al doilea.

Seedorf a povestit recent pe contul de Instagram felul în care a ajuns la Real Madrid. Dacă Zinedine Zidane, care evolua la Juventus, semna pe un şerveţel în restaurant, unde se afla cu soţia, răspunsul afirmativ pentru omul trimis de Real Madrid, Clarence Seedorf a avut parte de un episod la fel de interesant. După meciu din ultima etapă al Sampdoriei, în timp ce se afla în garajul stadionului, pentru a-şi lua maşina, Seedorf a auzit o voce în spatele său, care îl întreba: “Vrei să vii cu mine la Real Madrid?” Era nimeni altul decât Fabio Capello, omul care îl voia imediat la Madrid şi transferul s-a făcut în două săptămâni tot pe regula Bosman, pentru că Seedorf semnase doar pe un cu Samp.

Clarence Seedorf povesteste cum a fost transferat la Real Madrid (2)

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri