S-a dat startul cursului de director sportiv la Federația Română de Fotbal. Daniel Niculae s-a numărat printre cei 25 de cursanți care au participat la primele ședințe, în perioada 19-21 martie.
Începând cu ediția 2025-2026, cluburile din SuperLiga sunt obligate să aibă un director sportiv cu diplomă. FRF, în colaborare cu lectorii Ceri Bowley, Hans Vander Elst, Peter Verbeke și Alexander Kuijer, a profitat de pauza competițională și a demarat programul în această săptămână.
La primele sesiuni au participat 25 de cursanți. Au fost 16 reprezentanți ai cluburilor din SuperLiga, patru ai echipelor din Liga 2 și cinci foști internaționalei români: Claudiu Keșeru, Gabriel Tamaș, Viorel Moldovan, Cosmin Moți și Daniel Niculae.
Pentru președintele Rapidului, cursul de director sportiv a venit la scurt timp după scandalul în care a fost implicat. Niculae a fost audiat în dosarul de mare amploare în care mai mulți ultrași au fost arestați pentru deținere de arme și muniții.
„În total, programul va avea nouă module de lucru (cinci module în format fizic – de câte trei zile – și patru în format online) și se va desfășura până în 28 noiembrie 2024. Formarea va fi organizată și în 2025, și în 2026.
Lectorii de la Double Pass – Ceri Bowley, Hans Vander Elst, Peter Verbeke și Alexander Kuijer – au abordat în cadrul cursului teme despre rolul și responsabilitățile directorului sportiv, dar și aspecte care țin de management, leadership, viziune fotbalistică și date, inovare și tehnologie”, a transmis Federația Română de Fotbal.
Conform FRF, la primele sesiuni au participat: Marius Bilașco (CFR Cluj), Hadnagy Attila (Sepsi OSK), Zoltan Iașko (Farul Constanța), Ionuț Luțu (FCSB), Gabriel Giurgiu (Universitatea Cluj), Paul Pintilie (Petrolul), Cristian Sîrghi (Oțelul Galați), Radu Neguț (AFC Hermannstadt), Florin Costea (FCU 1948 Craiova), Daniel Șchiopu (FC Botoșani), Cosmin Mihălescu (SC Dinamo 1948), Florin Cernat (FC Voluntari), Silviu Bogdan (Universitatea Craiova), Mugurel Cornățeanu (Politehnica Iași), Decebal Grădinariu (UTA), Sorin Boiangiu (Rapid), Daniel Mahu Moisii (Ceahlăul Piatra Neamț), Marian Nohai (Unirea Slobozia), Cseke Szilard (Csikszereda), Alexandru Băcanu (FC Buzău), Claudiu Keșeru (fost internațional), Gabriel Tamaș (fost internațional), Viorel Moldovan (fost internațional), Cosmin Moți (fost internațional) și Daniel Niculae (fost internațional).
În timp ce se pregătește să devină director sportiv cu acte în regulă, Daniel Niculae este atacat chiar de unii fani ai Rapidului. Vlad Baltazar, un fost lider interimar al galeriei giuleștene, a făcut mai multe afirmații dure la adresa conducerii, după scandalul în care Niculae și „Bocciu”, au fost implicați.
„Miezul, focarul mizeriei este Daniel Niculae. El este șeful grupului infracțional de la Rapid. Daniel Niculae, Angelescu pariorul, Daniel Niculae cu tovarășul lui Horas din Băneasa. Au un bar al lor acolo și pun pariuri. Horas care venea și la Mogoșoaia, că Rapidul a făcut blaturi și la Mogoșoaia în Divizia B. Vorbea Horas cu gluga în cap cu Niculae. Sunt 5-6 jucători, nu-i mai enumăr că iar mă înjurați și m-am săturat. Sunt 5-6 jucători care sunt gașca lor, brigada lor. Sunt vreo doi antrenori. Borhotistul de Miță Iosif. La Mutu s-au făcut pe sub el, n-a știut de toate. El era la alt nivel. Era Mutu, cu 12 dani la fotbal!
Băieții din galerie dacă au halit din pariuri? Poți să-i condamni? Și pe mine m-a întrebat un băiat de la Tribuna a doua dacă știam că Rapid trântește meciuri, nu profitam. Ba da, cred că ar putea toți dintre noi. Să știe acum oricare dintre voi că acum Craiova o să ne bată cu 4-1 la scor corect. Cred că toți dintre voi ați pune bani, chiar dacă sunteți cei mai înfocați rapidiști. Și eu! Mie nu mi-a spus nimeni de blaturi, că eu nu mai eram din familia Rapid”, a tunat Vlad Baltazar.