Fotbal international

Clasamentul grupei României pentru Euro 2020! Toate calculele calificării

06.09.2019 | 00:27
Clasamentul grupei Romaniei pentru Euro 2020 Toate calculele calificarii

România a avut parte de o primă repriză slabă contra Spaniei iar naționala noastră a fost condusă cu 0-1 după un gol înscris din penalty de Sergio Ramos. Spania și-a dublat apoi avantajul la începutul reprizei secunde, prin Paco Alcacer, în minutul 47. Florin Andone a redus însă din diferență în minutul 60, după o pasă foarte bună a lui George Pușcaș. Meciul s-a animat după eliminarea lui Llorente, în minutul 79. În fața acestui rezultat, coroborat cu rezultatele de la celelalte meciuri, România a picat până pe locul patru. Cu toate acestea, calculele calificării sunt generoase cu trupa lui Cosmin Contra.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,00 este cota pentru o victorie a Germaniei în fața Olandei. Vezi toate cotele AICI

Clasamentul Grupei F de la Euro 2020. Pe ce loc este România

Astfel, România a fost depășită de Norvegia și ocupă un modest loc patru, cu 7 puncte și golaveraj 12-7. Norvegienii au câștigat cu 2-0 cu Malta și urcă pe locul 3, cu 8 puncte, în timp ce Suedia își păstrează locul doi, după ce au făcut scor încă din prima repriză a partidei cu Insulele Feroe. Scandinavii au condus cu 4-0 și au adunat 10 puncte, cu golaveraj 12-7.

Între timp, ibericii păstrează punctajul maxim și după cinci meciuri. Astfel, Spania are 15 puncte și conduce detașat grupa F. Sub România sunt doar Malta și Insulele Feroe. Malta este pe locul cinci, cu 3 puncte și 2-12 golaveraj, în timp  ce Insulele Feroe sunt pe șase, fără să aibă vreun punct.

Cum arată clasamentul din grupa României din preliminariile pentru Euro 2020
Cum arată clasamentul din grupa României din preliminariile pentru Euro 2020 *foto: captură flashscore

Ce urmează pentru tricolori în preliminariile pentru Euro 2020. Toate calculele calificării

După această partidă, România urmează să întâlnească duminică, 8 septembrie, de la ora 19:00, naționala Maltei. Partida României contra insularilor se va juca la Ploiești, pe Stadionul Ilie Oană. În tur, la Valetta, România a învins micuța națională cu 4-0. După aceea, în octombrie tricolorii vor juca o dublă în deplasare cu Insulele Feroe, pe 12 octombrie și apoi un meci foarte important acasă contra Norvegiei, pe 15 octombrie. În noiembrie vom avea probabil meciul care ne va decide calificarea, în compania Suediei, pentru ca apoi să terminăm grupa împotriva Spaniei, în deplasare, care va fi deja calificată.

Așadar, în ciuda faptului că în prezent România este pe locul patru în Grupa F, tricolorii încă stau la mâna lor pentru calificarea la Euro 2020. Asta pentru că vom avea două partide importante pe teren propriu, cu Suedia și Norvegia și două deplasări ușoare la Feroe și Malta. Nu în ultimul rând, ultimul meci al României va fi contra Spaniei, care la ora partidei va fi deja calificată la competiția continentală. Practic, dacă vom trece de Suedia și Norvegia acasă, le vom depăși în clasament. Dacă ambele echipe vor face toate punctele posibile, atunci în duelul contra suedezilor vor conta rezultatele directe. Cum tricolorii au pierdut la Stockholm cu 1-2, ne trebuie o victorie cu 1-0 sau la două goluri diferență pentru a fi în fața suedezilor, în caz că vom ajunge la egalitate de puncte. Dacă vom termina cu o victorie, scor 2-1, atunci va conta golaverajul, iar în prezent ambele echipe au +5. Evident, lucrurile calculele se bazează pe faptul că Spania va câștiga tot, așa cum e foarte posibil să se întâmple având în vedere desfășurarea ostilităților de până acum din grupă.

După această rundă, Sergio Ramos, autorul primului gol al Spaniei, amenință poziția de golgeter al grupei F, deținută de Claudiu Keșeru. Atacantul român a ajuns la 5 goluri, în timp ce Ramos a adunat 4 reușite! Printre golgeterii grupei mai sunt suedezul Robin Quaison, care are 4 goluri, dar și Alvaro Morata, Viktor Claesson și George Pușcaș, fiecare cu câte 3 goluri.