News

Clasamentul de play-off din Liga 2 se putea schimba în ultima secundă. Dunărea a salvat-o pe ASU Poli

28.03.2021 | 18:03
Clasamentul de playoff din Liga 2 se putea schimba in ultima secunda Dunarea a salvato pe ASU Poli
ADVERTISEMENT

Finalul sezonului regulat din Liga 2 a fost unul plin de dramatism, așa cum era de așteptat dacă ținem cont de clasament. 11 echipe au avut speranțe la primele șase locuri înaintea ultimei etape. Iar calculele au fost extrem de complicate până în ultima secundă.

  1. FCU Craiova 1948 35p
  2. Dunărea Călărași 34p
  3. FC Mioveni 33p
  4. Rapid 33p
  5. Csikszereda 32
  6. ASU Poli Timișoara 32
  7. Farul 32
  8. Pandurii Viitorul 32
ADVERTISEMENT

FCU Craiova 1948 a bătut la Reșița, scor 2-0, și câștigă sezonul regulat. Dunărea Călărași o învinge pe Pandurii Viitorul și termină pe 2. Îi scoate în schimb pe gorjeni și îi trimite în play-off. Mioveni a câştigat uşor cu Aerostar şi este peste Rapid datorită rezultatului din meciul direct.

Csikszereda, ASU Poli, Farul şi Pandurii Viitorul, 32 de puncte fiecare. Doar primele două merg în play-off

Dar cel mai mare dramatism a fost pentru ultimele două locuri. Csikszereda, ASU Poli Timişoara, Farul şi Pandurii Viitorul au terminat toate cu 32 de puncte, dar doar primele două merg în play-off. Bănăţenii au cel mai slab golaveraj dintre cele 4, dar şi-au asigurat locul 5.

ADVERTISEMENT

Dar primul criteriu de departajare a fost cel al rezultatelor directe, chiar dacă nu s-a jucat tur / retur. Iată care sunt rezultatele directe între cele patru echipe care au terminat cu 32 de puncte.

Csikszereda: 2-0 cu ASU Poli, 0-0 la Viitorul, 2-0 la Farul (7 puncte)

ASU Poli: 1-0 la Viitorul, 2-1 cu Farul, 0-2 la Csikszereda (6 puncte)

Farul: 1-0 cu Viitorul, 1-2 la ASU Poli, 0-2 cu Csikszereda (3 puncte)

Viitorul Pandurii: 0-1 la Farul, 0-1 cu ASU Poli, 0-0 cu Csikszereda (1 punct)

Farul a stat în ultima etapă, în vreme ce ASU Poli Timişoara a suferit o înfrângere total neaşteptată. 0-2 la Chiajna, în faţa unei echipe care nu avea nicio şansă la play-off. Bănăţenii, care au pornit etapa de pe primul loc, au fost ţinuţi în zona de play-off de victoria obţinută de Dunărea Călăraşi cu Viitorul Pandurii.

ADVERTISEMENT

Dunărea Călăraşi se califica în play-off chiar şi cu un egal, dar ar fi scos-o pe ASU Poli din lupta la promovare

Dacă Viitorul Pandurii ar fi reuşit să egaleze, Dunărea nu şi-ar fi pierdut locul între primele şase. Ieşea, în schimb, chiar ASU Poli Timişoara. La Călărași s-au dat șase minute de prelungire, astfel că s-a mai jucat după fluierul final de la Chiajna.

Bănăţenii au urmărit evenimentele din partida Dunărea – Pandurii Viitorul, unde au fost mai multe minute de prelungire. La final s-au putut bucura, pentru că oaspeţii nu au reuşit să egaleze.

ADVERTISEMENT

Dacă asta s-ar fi întâmplat, Pandurii Viitorul făcea 33 de puncte și era în play-off. Cu 32, Dunărea intra în clasamentul în 4 în locul gorjenilor. Dar oricum s-ar fi calificat pentru play-off. Iată cum arăta clasamentul în 4 cu Dunărea în loc de Pandurii Viitorul. ASU Poli ajungea pe 7 și ajungea în play-out.

Csikszereda: 2-0 cu ASU Poli, 0-1 cu Dunărea, 2-0 la Farul (6 puncte)

Dunărea Călărași: 1-0 la Csikszereda, 1-1 la ASU Poli, 1-1 cu Farul (5 puncte)

ASU Poli: 1-1 cu Dunărea, 2-1 cu Farul, 0-2 la Csikszereda (4 puncte)

Farul: 0-2 cu Csikszereda, 1-2 la ASU Poli, 0-2 cu Csikszereda (0 puncte)

Dunărea ar fi fost oricum în play-off, dar ar fi avut două puncte mai puţine şi automat şanse mai mici la promovare. Nu se înjumătăţesc punctele la intrarea în play-off. Iar primele şase joacă între ele tur / retur, astfel că vor fi 10 etape în play-off.

 

ADVERTISEMENT