Fotbal international

Clasamentul din grupa F a preliminariilor Euro 2020! Pe ce loc e România după meciul din Malta

10.06.2019 | 23:39
Clasamentul din grupa F a preliminariilor Euro 2020 Pe ce loc e Romania dupa meciul din Malta

România este în grafic după primele patru etape scurse din grupa F a preliminariilor EURO 2020. Victoria din Malta, coroborată cu rezultatul meciului Spania – Suedia, ne-a ajutat să egalăm Suedia la puncte în grupă. 

Clasamentul din grupa F a preliminariilor Euro 2020!

Spania este lider în grupa F, cu maximum de puncte. Locul 2 îi revine Suediei, care are un golaveraj mai slab decât România, dar este evantajată de rezultatul din meciul direct, după ce ne-a învins la Stockholm cu 2-1. Cele două naționale au câte 7 puncte.

Clasament grupa F preliminarii EURO 2020
Clasament grupa F preliminarii EURO 2020

Pe locul 4 se clasează Norvegia, cu cinci puncte. Norvegienii și-au complicat serios situația în grupă, după ce au remizat acasă cu ambele contracandidate pentru locul 2, Suedia și România. Malta este pe 5 cu 3 puncte, în timp ce Insulele Feroe ocupă ultimul loc, fără vreun punct obținut până acum.

Primele două clasate se califică direct la EURO 2020, turneu unde vom găzdui o grupă, dar și un meci din faza optimilor de finală. Din păcate, România a ratat șansa de a-și câștiga grupa de Liga Națiunilor, astfel că locul 2 în această grupă devine obligatoriu, spre deosebire de situația Suediei spre exemplu, care poate ajunge la EURO și prin play-off-ul de anul viitor din Liga Națiunilor.

Pentru echipele naționale urmează o vacanță de aproximativ trei luni. În prima parte a lunii septembrie, preliminariile EURO 2020 se întorc în atenția suporterilor. Pe România o așteaptă un meci infernal pe teren propriu cu Spania, una dintre cele mai tari naționale din Europa.

România a fost prezentă ultima oară la un turneu final european în 2016, când nu am reușit să trecem dintr-o grupă relativ accesibilă, cu Franța, Elveția și Albania. Am fost prezenți și la EURO 2008, unde am avut parte de o grupă infernală, cu Franța, Italia și Olanda.

Suedia a avut un an 2018 fabulos, ajungând în faza sferturilor de finală la Cupa Mondială, iar apoi câștigându-și grupa de Liga Națiunilor cu Turcia și cu Rusia.