Sport

Clasamentul în Grupa B3 din Liga Națiunilor. România rămâne pe ultimul loc, după remiza cu Finlanda. Cum evităm retrogradarea în Divizia C

Cum arată clasamentul din Grupa B3 din Liga Națiunilor sezonul 2022-2023. Pe ce loc se află România în timpul meciului cu Finlanda.
23.09.2022 | 23:41
Clasamentul in Grupa B3 din Liga Natiunilor Romania ramane pe ultimul loc dupa remiza cu Finlanda Cum evitam retrogradarea in Divizia C
România este obligată să învingă Finlanda (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT
23-09-2022
20:39

Clasamentul grupei României din Liga Națiunilor. Cum scapă tricolorii de retrogradarea în Divizia C

După remiza de la Helsinki, România rămâne pe ultimul loc din Grupa C, la un punct în spatele Finlandei. Astfel, tricolorii mai au șanse să evite retrogradarea în Divizia C.

Pentru a bifa acest obiectiv, România trebuie să învingă Bosnia, luni, în Giulești, iar Finlanda să nu obțină mai mult de un punct în partida cu Muntenegru. În acest scenariu, tricolorii ar avea 7 puncte, în timp ce finlandezii ar avea 5 puncte, în caz în înfrângere, sau 6 puncte, în caz de remiză.

Dacă România va obține doar o remiză, atunci ar avea 5 puncte, și o înfrângere sau o remiză a Finlandei ne-ar ajuta. La egalitate de puncte, tricolorii ar avea avantajul meciurilor directe: 1-0 și 1-1.

O înfrângere în meciul cu Bosnia ar fi echivalentă cu retrogradarea României în Divizia C din Liga Națiunilor.

clasament
Clasamentul grupei României din Liga Națiunilor înaintea ultimei etape
23-09-2022
18:47

Cum arată clasamentul în grupa României după meciurile din etapa a 5-a

Finlanda – România 1-1 (Pukki 12 / Tănase 52)

Bosnia – Muntenegru 1-0 (Demirovic 45+1)

clasament
Clasamentul LIVE din grupa României

Finlanda – România și Bosnia – Muntenegru sunt meciurile care se vor juca vineri, de la ora 21:45, în etapa a 5-a din Grupa B3 a Ligii Națiunilor. Înaintea penultimei runde, tricolorii sunt ultimii în clasament și riscă retrogradarea în Divizia C din UEFA Nations League.

Cum arată clasamentul Grupei B3 din Liga Națiunilor înainte de Finlanda – România și Bosnia – Muntenegru

Așa cum spuneam, România ocupă ultimul loc în Grupa B3, cu 3 puncte, singurul succes fiind obținut în meciul tur cu Finlanda. Adversarii tricolorilor sunt pe poziția a 3-a, iar o victorie în meciul de la Helsinki ar fi echivalentă cu asigurarea unui loc și în sezonul viitor al Diviziei a 2-a din Nations League.

ADVERTISEMENT

Bosnia este liderul Grupei B3, cu 8 puncte, cu unul mai mult decât Muntenegru, adversara din etapa a 5-a. Astfel, vineri seară se va juca și promovarea în prima divizie din Liga Națiunilor, iar bosniacii pot promova în cazul unei victorii.

Clasamentul Grupei B3 din Liga Națiunilor
Clasamentul Grupei B3 din Liga Națiunilor

Cum scapă România de retrogradarea în Divizia C din Liga Națiunilor

Meciul de la Helsinki este decisiv pentru România în tentativa de a evita retrogradarea în Divizia C din Liga Națiunilor. În cazul unui succes al finlandezilor, selecționata lui Markku Kanerva ar ajunge la un avans de 4 puncte înaintea ultimei etape, iar tricolorii ar retrograda.

ADVERTISEMENT

O remiză la Helsinki nu i-ar fi de ajutor României, dar tricolorii ar mai avea o șansă. Astfel, selecționata lui Edi Iordănescu ar trebui să câștige meciul cu Bosnia, de luni, iar Finlanda să obțină cel mult o remiză în duelul cu Muntenegru.

Cu o victorie la Helsinki, România ar urca pe locul 3 și ar avea un avans de 2 puncte în fața Finlandei. Astfel, tricolorii ar fi la mâna lor în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

România, parcurs de coșmar în Liga Națiunilor: 1 gol marcat în 4 meciuri

România a început cu stângul sezonul 2022-2023 din Liga Națiunilor, cu o înfrângere în fața Muntenegrului, scor 0-2. A urmat a doua deplasare, la Zenica, unde tricolorii au părăsit înfrânți terenul, scor 0-1.

Prima victorie a venit în etapa a 3-a, în “Giulești”, după 1-0 cu Finlanda. Singurul gol al României, în Grupa B3, a fost înscris de Nicușor Bancu, aflat la a doua reușită în tricoul naționalei.

ADVERTISEMENT

În ultimul meci al verii, tot în “Giulești”, România a fost învinsă clar de Muntenegru, scor 0-3. În partida jucată pe 14 iunie, Stefan Mugoša a fost eroul meciului, cu un hat-trick.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,80 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT