News

Clasamentul Simonei Halep nu este afectat după retragerea de la Wuhan! Ar putea să câștige o poziție

25.09.2019 | 08:58
Clasamentul Simonei Halep nu este afectat dupa retragerea de la Wuhan Ar putea sa castige o pozitie

Simona Halep s-a retras de la Wuhan, din cauza unei accidentări la spate pe care a suferit-o în partida cu Elena Rybakina, din Kazahstan, în optimile de finală. Această problemă medicală nu va afecta clasamentul româncei. Simona nu avea puncte de apărat de la Wuhan, turneu de categorie Premier 5.

În urmă cu un an, Simona Halep era învinsă în primul tur de la Wuhan, de Dominica Cibulkova, scor 0-6, 5-7. Și atunci, românca suferea din cauza unor probleme la spate, pe care le acuzase cu doar câteva zile înainte, în timpul unui antrenament cu Petra Kvitova.

Simona Halep trece peste Bianca Andreescu în clasamentul WTA. Poate fi depășită de Bertens sau Kvitova

Astfel, în condițiile în care anul acesta a reușit să câștige o partidă la Wuhan, cu Barbora Strycova, în turul 2, Simona Halep va avea un plus de 104 puncte la actualizarea clasamentului WTA care se va face luni, 30 octombrie. Astfel, românca va avea 4907 puncte, suficient pentru a trece peste Bianca Andreescu, pe locul 5. Jucătoarea din Canada nu participă la Wuhan și va rămâne cu 4835 de puncte la actualizarea de luni.

Totuși, în funcție de rezultatele de la Wuhan, Simona Halep ar putea fi depășită de Petra Kvitova sau Kiki Bertens, situație în care ar rămâne pe locul 6 în clasamentul WTA și după actualizarea de luni. Una dintre cele două ar putea să o depășească pe Halep, dar doar în cazul în care va reuși să câștige turneul.

Simona Halep nu mai are puncte de apărat până la finalul acestui sezon

Kvitova și Bertens sunt ambele calificate în optimile de finală și au meciuri programate astăzi la Wuhan. Petra o va înfrunta pe Sloane Stephens, iar Kiki are meci cu Aryna Sabalenka. Simona Halep nu are puncte de apărat nici la următorul turneu WTA, de categorie Premier Mandatory, care se va desfășura la Beijing. De altfel, românca nu mai are puncte de apărat în acest sezon, după ce anul trecut a ratat complet sezonul de toamnă, tot din cauza unei accidentări la spate.