Sport

Clasamentul WTA a fost actualizat! Pe ce loc se află Simona Halep și care este situația româncelor în Top 100

Simona Halep (30 de ani) a avut un parcurs excelent la Wimbledon 2022, dar s-a oprit în semifinale, acolo unde a fost eliminată de Elena Rybakina. Cum s-a răsfrânt acest lucru în ierarhia mondială.
18.07.2022 | 13:55
Clasamentul WTA a fost actualizat Pe ce loc se afla Simona Halep si care este situatia romancelor in Top 100
Locul pe care se află Simona Halep în clasamentul WTA. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost foarte aproape să joace pentru a doua oară în carieră o finală la All England Club. Din păcate, constănțeanca a pierdut semifinala cu Elena Rybakina, scor 3-6, 3-6. În ciuda înfrângerii, românca a fost extrem de apreciată pentru jocul său pe iarbă.

Locul pe care se află Simona Halep după e a fost actualizat clasamentul WTA

Clasamentul WTA a fost actualizat luni, 18 iulie, iar Simona Halep rămâne în continuare pe locul 16, poziție pe care se afla și înainte de Grand Slam-ul londonez. Campioana din 2019 are 2415 puncte în acest moment.

ADVERTISEMENT

Pe primul loc al ierarhiei se află tot Iga Swiatek, cu 8336 de puncte. Poloneza este urmată de Anett Kontaveit (4326 de puncte) și de Maria Sakkari (4190 de puncte).

În ceea ce le privește pe restul româncelor din Top 100 WTA, Sorana Cârstea a urcat un loc și este a 33-a în ierarhie. Irina Begu a urcat patru poziții și este pe locul 45.

ADVERTISEMENT

Celelalte două de la noi din țară din Top 100 au avansat și ele în clasamentul WTA, astfel că Jaqueline Cristian a urcat de pe 65 pe 62, cu 898 de puncte, în timp ce Gabriela Ruse a sărit de pe 72 până pe locul 69, cu 838 de puncte.

Ce șanse are fostul lider mondial să câștige US Open

Pentru sportivele din România urmează sezonul de hard. Cel mai important este Grand Slam-ul de la US Open, programat în perioada 29 august – 11 septembrie, iar Simona Halep este văzută de experți drept una dintre favorite.

ADVERTISEMENT

Halep a jucat în carieră cinci finale de Grand Slam, dar niciuna la Flushing Meadows. Românca a ajuns în ultimul act la Roland Garros, de trei ori (2014, 2017, 2018), și câte o singură dată la Australian Open (2018) și Wimbledon (2019).

Până să ia startul în sezonul de Hard, Simona se relaxează într-o vacanță de lux, în Grecia. „Îmi reîncarc bateriile!”, a scris Halep la descrierea fotografiilor postate pe contul de Instagram.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate locația în care Simona și soțul ei, Toni Iuruc, își petrec vacanța. Cei doi amorezi petrec împreună timpul într-o locație de cinci stele, din Mykonos, o insulă  din Marea Egee.

ADVERTISEMENT