Simona Halep

Clasamentul WTA actualizat după calificarea Simonei Halep în semifinale la Miami! O victorie până la locul 1 mondial, dar încă mai poate rata poziţia a doua! Toate scenariile

27.03.2019 | 21:48
Clasamentul WTA actualizat dupa calificarea Simonei Halep in semifinale la Miami O victorie pana la locul 1 mondial dar inca mai poate rata pozitia a doua Toate scenariile

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami, după 6-4, 7-5 în fața chinezoaicei Qiang Wang, și continuă lupta pentru revenirea pe primul loc mondial. Practic, o singură victorie o desparte pe româncă de fotoliul de lider al WTA. Doar că încă mai există și un scenariu pesimist, în care Simona nu reușește nici măcar să urce pe poziția secundă.

Clasamentul WTA actualizat: Pliskova pune în pericol locul 2, meciul din semifinale va clarifica totul!

5782 de puncte este borna la care ajunge Simona Halep datorită calificării în semifinale la Miami, turneu de categoria Premier Mandatory. 390 de puncte este recompensa în clasament pentru performanța atinsă de Simona astăzi. Este clar că românca trece peste Petra Kvitova, care va avea 5645 de puncte după Miami, și urcă pe locul 2 în clasamentul live.

Totuși, în lupta pentru podiumul WTA se mai află o jucătoare care este încă în concurs. Este vorba despre Karolina Pliskova, chiar posibila adversară a Simonei Halep din semifinale. Pliskova o va înfrunta pe compatrioata sa, Marketa Vondrousova, în această noapte, pentru a ajunge și ea în penultimul act.

Pentru a ajunge pe locul 2, peste Simona Halep, Karolina Pliskova trebuie să câștige turneul de la Miami. În cazul Simonei, prezența în ultimul act ar asigura revenirea în postura de lider. Dacă Vondrousova va fi adversara din penultimul act, atunci locul 2 devine asigurat.

În cealaltă semifinală a competiției se vor înfrunta Anett Kontaveit și Ashleigh Barty. Din această confruntare s-ar putea alege posibila adversară a Simonei Halep. Iată și cum ar urma să arate clasamentul WTA. Pentru Kvitova și Osaka, punctajele sunt deja stabilite.

Naomi Osaka – 6021 puncte

Simona Halep – 5782 puncte (dacă pierde în semifinale), 6042 (dacă pierde în finală), 6392 (dacă va câştiga turneul)

Petra Kvitova – 5642 puncte

Karolina Pliskova – 5145 puncte (dacă pierde în sferturi), 5320 (dacă pierde în semifinale), 5580 (dacă pierde finala), 5930 (dacă va câştiga turneul)