News

Clasare în dosarul Microsoft, în care este vizată Elena Udrea: “O faptă de trafic de influenţă nu a putut fi dovedită!”

21.05.2020 | 18:58
Clasare in dosarul Microsoft in care este vizata Elena Udrea O fapta de trafic de influenta nu a putut fi dovedita
ADVERTISEMENT

DNA a decis clasarea unei fapte de trafic de influenţă în dosarul Microsoft, în care este cercetată Elena Udrea. Şeful DNA, Crin Bologa, susţine că procurorul de caz a dispus clasarea pentru că acea faptă nu a putut fi probată.

Clasare în dosarul Microsoft, în care este vizată Elena Udrea

Procurorul şef al DNA susţine că dosarul Microsoft a fost instrumentat începând din 2015 până în urmă cu un an sau doi de un alt procuror, care între timp a plecat din instituţie. Dosarul a fost repartizat unui alt procuror, care a clasat o faptă de trafic de influenţă în care era acuzată Elena Udrea.

ADVERTISEMENT

Crin Bologa a declarat că procurorul care a preluat acest dosar disjuns din cauza Microsoft a studiat toate volumele pentru a-şi face o imagine clară asupra faptelor:

“Procurorul de caz a argumentat convingător soluţia de clasare”

“S-a ajuns la concluzia că o faptă de trafic de influenţă, una singură, pe care s-a pronunțat clasarea, nu poate fi probată, nu poate fi dovedită.

ADVERTISEMENT

Procurorul şi-a asumat această soluţie, pe care a însuşit-o şi a fost de acord şi procurorul ierarhic superior, studiind la rândul său cauza după ce s-a dat soluția de clasare”, a afirmat șeful DNA, într-o conferință de presă.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţine că instituţia pe care o conduce îşi asumă dosarele instrumentate şi soluţiile atunci când are şi argumentele: “Nu voi comenta dosarul cu privire la care fosta noastră colegă a propus anumite măsuri, doar pot să afirm că soluţia de clasare a fost verificată. Procurorul de caz a argumentat convingător soluţia de clasare”, a spus Bologa.

ADVERTISEMENT

”Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014”

Dosarul a fost instrumentat de procurorul Mihaiela Moraru Iorga, care între timp s-a transferat la Secţia de anchetare a magistraţilor. În februarie 2015, DNA cerea Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale a Elenei Udrea, pe care o acuza că ar fi cerut 500.000 de euro unui om de afaceri vizat de ancheta procurorilor în cauza Microsoft.

”Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014”, anunța atunci DNA.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea a fost acuzată de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); – trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență; spălare de bani; fals în declarații de avere, conform Hotnews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: