News

Claudia Anghel, de profesie moașă, a ajuns simbol național în Marea Britanie. Cum a ajuns să-i impresioneze pe englezi

09.07.2020 | 16:05
Claudia Anghel de profesie moasa a ajuns simbol national in Marea Britanie Cum a ajuns sai impresioneze pe englezi
ADVERTISEMENT

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de COVID-19, cu peste 44 de mii de morți și aproape 300 de mii de infectați.

În această luptă cu boala s-a remarcat, printre sutele de mii de cadre medicale din Regat, și românca Claudia Anghel, moașă de profesie.

ADVERTISEMENT

Recent, conaționala noastră a fost selectată, alături de alți 11 muncitori din domeniul sanitar, să apară într-o campanie a Serviciului Național de Sănătate (NHS) pentru o campanie la nivel național.

Claudia Anghel, simbol național în Marea Britanie. Cum i-a impresionat pe englezi

Mai mulți români lucrează în Marea Britanie în domeniul medical și reprezintă adevărați eroi în lupta cu noul coronavirus. Unul dintre ei a fost selectat să apară într-o campanie importantă din Regat.

ADVERTISEMENT

Claudia Anghel este unul dintre cei 12 angajați ai sistemului național de sănătate ale căror chipuri apar într-o campanie prin care britanicii le mulțumesc cadrelor medicale pentru eforturile depuse în timpul pandemiei.

Începând din această săptămână, imagini cu Claudia Anghel, care este moașă de meserie, apar pe panourile publicitare de pe clădirile publice sau autobuze din insulă.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Claudia Anghel să lucreze în sistemul medical din Marea Britanie

Ideea Claudiei de a ajunge să muncească în Regat a apărut tocmai în 2012. Pe atunci, aceasta era angajată la maternitatea Spitalului municipal din Călărași.

Într-o zi i-a spus mamei sale că și-ar dori o schimbare. Că ar vrea să plece să muncească în străinătate. Deși nu știa prea bine limba engleză, nu s-a dat bătută și a pus mâna pe carte.

ADVERTISEMENT

A fost nevoită să învețe engleza și să obțină certificatul de moașă conform legislației engleze, câștigând o perioadă o mică sumă de bani. Cu toate astea, s-a dedicat din tot sufletul muncii sale, nu a lipsit niciodată vreo oră sau vreo zi de la lucru fără un motiv bine întemeiat.

”Când salvezi viața unui copil, te bucuri odată cu rudele lui, care nu vor uita niciodată ce-ai făcut pentru ei. Când un bebeluș vine pe lume fără suflare, stai și plângi alături de mama lui. Îmi amintesc de o femeie care a avut nevoie de ventilare suplimentară în timpul unei nașteri dificile… nu-mi vedea clar numele de pe ecuson și m-a întrebat dacă mă poate împunge cu degetul, să vadă dacă sunt într-adevăr un înger”, povestește Claudia pentru G4Media.

Ce spune Claudia de campania englezilor

În momentul în care a fost selectată pentru campania prin care NHS aniversează 72 de ani de activitate și le aduce și un omagiu cadrelor medicale, Claudia a avut ezitări, dar a trecut peste temeri.

”Nu-mi place să fiu fotografiată, de aceea când am aflat de ședința foto, primul meu gând a fost: Nu pot face asta! Am fost foarte nervoasă și stânjenită de situație. Apoi, m-am gândit că trebuie să fie un lucru bun, dacă promovează meseria de moașă, despre care eu cred că este una foarte nobilă”, spune românca.

ADVERTISEMENT