Sport

Claudia Nechita a revenit dezamăgită în țară după ce a ratat o medalie la JO: ”A fost un avantaj clar”

La revenirea acasă, Claudia Nechita a continuat să vorbească despre faptul că a fost dezavantajată de arbitri și de aceea nu a luat medalie la JO.
30.07.2021 | 23:03
Claudia Nechita a revenit dezamagita in tara dupa ce a ratat o medalie la JO A fost un avantaj clar
ADVERTISEMENT

Pugilista noastră a fost învinsă în sferturile de finală ale categoriei 57 de kilograme de japoneza Sena Irie.

Cu lacrimi în ochi după eliminarea de la turneul olimpic, sportiva de 27 de ani a acordat un interviu la zona mixtă, unde a declarat că și-a dorit victoria azi, dar nu a știut ce să facă.

ADVERTISEMENT

Claudia Nechita, acuzații dure după ce a ratat medalia la JO

La 48 de ore după ce a ratat o medalie la JO, Claudia Nechita s-a întors în țară și a spus că cel mai probabil ar fi ajuns în semifinale dacă nu ar fi întâlnit o sportivă din Japonia, țara gazdă a competiției.

”Nu vreau să cred că a fost avantajată, dar a fost un avantaj clar. A fost la ea acasă, meciul a fost acolo, n-a fost o diferenţă foarte mare și atunci s-a putut. Poate dacă era invers și eu eram la mine acasă și ea venea și boxam cu ea, poate la fel se întâmplau lucrurile și pentru mine.

ADVERTISEMENT

Sunt dezamagită că nu mi-am îndeplinit obiectivul. Acesta era obiectivul meu de a fi pe cea mai înaltă treapta a podiumului”, a declarat Claudia Nechita.

Vrea medalie la JO 2024 de la Paris

Pugilista consideră că medalia îi era la îndemână la Tokyo și păromite că nu op va mai rata la ediția din 2024, de la Paris. ”În meciul din sferturi a fost dorința prea mare. Mi-am dorit din tot sufletul să câștig meciul acela și din păcate atât am putut să fac acolo.

ADVERTISEMENT

Sunt mulțumită până la urmă. Mi-a scăpat cumva medalia printre degete. Sunt recunoscătoare pentru acest rezultat și cu siguranță la următoarea Olimpiadă voi fi pe podium.

A fost o experienţă foarte frumoasă. Sincer, e o experienţă pe care o recomand oricărui sportiv. E ceva unic. Nu se compară cu nicio altă competiție”, a încheiat Claudia Nechita.

ADVERTISEMENT

Prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice

La Tokyo, Claudiu Nechita a obținut prima victorie la Jocurile Olimpice din istoria boxului feminin românesc. Ea s-a impus în fața unei luptătoare din Somalia, despre care a spus că o cunoaște și că este vedetă în țara sa, însă nu s-a lăsat deloc intimidată de ea. Maria Nechita a învins-o pe Ramla Ali (Somalia).

Românca s-a impus la puncte, după o decizie în unanimitate, 5-0 (30-27, 30-27, 30-27, 30-27, 30-27). Ramla Said Ahmed Ali a fost purtătoarea de drapel a delegaţiei Somaliei la JO de la Tokyo.

Crescută doar de bunica ei, Claudia Nechita a luat în piept greutăţile de mică. A muncit pentru fiecare leu, iar la 27 de ani şi-a împlinit visul: a mers la Tokyo să se bată pentru medalie. Renta viageră ar fi ajutat-o să câştige meciul vieţii, cu sărăcia.

ADVERTISEMENT