Sport

Claudia Nechita, speranța boxului feminin românesc la JO! Dorința arzătoarea a pugilistei: „Vreau din tot sufletul această medalie!”

Claudia Nechita are șanse reale la încă o medalie pentru România.
27.07.2021 | 04:00
Claudia Nechita speranta boxului feminin romanesc la JO Dorinta arzatoarea a pugilistei Vreau din tot sufletul aceasta medalie
ADVERTISEMENT

Pugilista s-a impus în fața unei luptătoare din Somalia, despre care a spus că o cunoaște și că este vedetă în țara sa, însă nu s-a lăsat deloc intimidată de ea.

Claudia Nechita va concura împotriva luptătoarei japoneze Sera Irie, în sferturile de finală, iar dacă o învinge șansele la medalie cresc covârșitor în favoarea româncei.

ADVERTISEMENT

Claudia Nechita, șanse la medalie pentru România

Claudia Nechita s-a impus în fața pugilistei somaleza Ramla Said Ahmed Ali la Jocurile Olimpice de la Tokyo, disciplina box feminin, la categoria 54-57 kilograme, scor 5-0.

Acum, românca visează la obținerea unei medalii pentru România, însă mai întâi trebuie să treacă de japoneza Sera Irie, în sferturile de finală din competiție.

ADVERTISEMENT

„A fost primul meci şi întotdeauna sunt emoţii mari, dar în final m-am impus bine în toate cele trei reprize şi am câştigat şi sunt fericită.

Când urci în ring trebuie să ai atitudine şi să fii hotărât. Pentru mine este important să câştig prima repriză şi să mă impun de la început. Pentru că asta îţi conferă avantaj şi e bine să câştigi toate cele trei runde.

ADVERTISEMENT

Aşa că am început să fac presing de a început, să conduc lupta. O cunoşteam destul de bine, a fost şi la alte competiţii, o ştiam mai de demult.

Este vedetă la ea acolo, dar când urci în ring nu mai contează unde apari şi cine eşti”, a spus Claudia Nechita pentru agerpress.ro.

ADVERTISEMENT

„Îmi doresc din tot sufletul această medalie!”

Claudia Nechita a mărturisit că își dorește enorm să câștige o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Îmi doresc din tot sufletul această medalie şi cred din tot sufletul că pot s-o obţin. Doamne ajută să urc cât mai sus pe podium în această competiţie”.

Totodată, victoria Claudiei în fața Ramlei Said Ahmed Ali este prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice.

Mai mult decât atât, Claudia a învins-o pe pugilista din Somalia, care a fost chiar purtătoarea drapelului pentru țara sa.

ADVERTISEMENT