Fotbal international

Claudio Marchisio pleacă de la Juventus după 25 de ani! Fotbalistul ar putea ajunge în MLS

17.08.2018 | 14:42
Claudio Marchisio pleaca de la Juventus dupa 25 de ani Fotbalistul ar putea ajunge in MLS

Juventus s-a despărţit de Claudio Marchisio (32 de ani) după 25 de ani în care mijlocaşul italian a îmbrăcat tricoul campioanei en-titre din Serie A. Fotbalistul a fost legitimat pe durata întregii cariere la trupa torineză, fiind împrumutat un singur sezon la Empoli.

“Astăzi, 17 august, se încheie povestea lui Claudio Marchisio la Juventus, după rezilierea de comun acord a contractului. O poveste lungă, de 25 de ani, începând cu prima zi când “Prinţul”, poreclă pe care a primit-o după mult timp de la venirea la echipă, dar care i se potrivea din primul moment decând s-a îmbrăcat cu tricoul bianconero. Avea doar 7 ani, o dorinţă nebună de a juca şi mintea plină de vise”, a anunţat clubul printr-un comunicat oficial pe internet.

Marchisio, al doilea jucător important care pleacă de Juventus după Buffon în această vară

Gianluigi Buffon, o altă legendă a Bianconerilor, a plecat în această vară la PSG după 17 ani în care a apărat poarta celei mai titrate echipe din Italia pe plan intern. Claudio Marchisio a anunţat de mai multe ori că îşi doreşte să plece de la Juventus, iar decizia lui a venit în cele din urmă în ultima zi a perioadei de mercato pentru echipele din Serie A.

Mijlocaşul a transmis un mesaj emoţionant pentru fanii echipei în care şi-a exprimat sentimentele faţă de echipa la care a evoluat încă de la vârsta de şapte ani: “Toată noaptea am avut mii de gânduri şi am revăzut mii de imagini. Nu reuşesc să nu mă uit la această poză (n.red.: poza cu el de la 7 ani) şi la dungile astea, pe care mi-am scris viaţa de om şi de fotbalist. Iubesc acest tricou, dar sunt convins că, în ciuda tuturor lucrurilor, binele echipei este o prioritate. Mereu. Într-o zi grea ca aceasta, mă agăţ puternic de acest principiu. A fost cea mai frumoasă parte a acestei poveşti minunate, datorită acestui motiv, într-o zi, ne vom saluta într-un mod special, a scris Marchisio pe contul personale de Instagram.

Claudio Marchisio a evoluat în 389 de partide pentru Juventus în toate competiţiile şi a reuşit 37 de goluri pentru trupa pregătită în acest moment de către Max Allegri. Mijlocaşul a câştigat şapte titluri alături de echipa torineză, patru Cupe ale Italiei şi trei Supercupe. Fotbalistul italian a fost introdus în cea mai bună echipă din sezonul 2014-2014 a Ligii Campionilor, stagiune în care Juventus a ajuns până în finala competiţiei, fiind învinsă de către Barcelona cu 3-1.

Marchisio pleacă de la Juventus şi ar putea juca la Montreal Impact
Claudio Marchisio pleacă de la Juventus după 25 de ani! Fotbalistul ar putea ajunge în MLS

Mijlocaşul central a fost unul dintre principalii jucători a celor de la Juventus până în 2016, dar o accidentare gravă la genunchi a făcut ca el să iasă din prim 11 gândit de Massimilliano Allegri. Jucătorul italian mai avea contract până în 2020 cu campioana en-titre şi avea un salariu de 3,5 milioane de euro pe an. Marchisio şi Juventus s-au despărţit pe cale amiabilă.

“Il Principino” este dorit de Montreal Impact în Major League Soccer, dar a primit o ofertă şi din partea francezilor de la AS Monaco, club care îşi doreşte un înlocuitor în linia mediană după plecarea brazilianului Fabinho la Liverpool în această vară.