Fotbal international

Claudio Pizarro scrie istorie în Bundesliga. A devenit al doilea cel mai vârstnic marcator all-time

04.11.2018 | 22:44
Claudio Pizarro scrie istorie in Bundesliga A devenit al doilea cel mai varstnic marcator alltime

Golul marcat de Claudio Pizarro în minutul 78 al meciului pierdut de Werder Bremen la Mainz l-a urcat pe atacantul în vârstă de 40 de ani direct pe locul 2 în topul celor mai vârstnici marcatori din istoria campionatului Germaniei.

Claudio Pizarro scrie istorie în Bundesliga

Pizarro a marcat acest gol mai exact la vârsta de 40 de ani, o lună și o zi. Îl devansează în topul all-time doar Mirko Votava, de asemenea de la Werder Bremen, care marca pe 24 august 1996 într-o partidă cu Stuttgart la vârsta de 40 de ani, 3 luni și 30 de zile.

Mai interesant este că Werder Bremen are acum cei mai vârstnici trei marcatori din istoria acestei competiții, locul 3 revenindu-i lui Manfred Burgsmuller, marcator la 39 de ani, 7 luni și 14 zile.

Claudio Pizarro scrie istorie în Bundesliga
Claudio Pizarro scrie istorie în Bundesliga

 

 A devenit al doilea cel mai vârstnic marcator all-time

Pizarro are mari șanse de a-l depăși pe Votava, dacă ne gândim că nu am ajuns încă nici la jumătate sezonului, iar Werder Bremen are parte de un an reușit, fiind în prima jumătate a clasamentului din Bundesliga.

Peruvianul nu are adversar în acest sezon în privința longevității. Locul 2 în topul celor mai vârstnici marcatori este ocupat de Arjen Robben, la 34 de ani și 8 luni, un puști pe lângă Pizarro.

Claudiu Pizarro nu are rival la categoria sa de vârstă
Claudiu Pizarro nu are rival la categoria sa de vârstă

Claudio Pizarro joacă în Bundesliga din 1999, atunci când semna primul său contract cu Werder Bremen, marea sa dragoste. Pizarro a semnat în acest an pentru a cincea oară în carieră cu Werder, club alături de care a câștigat doar o Cupă a Germaniei, în 2009.

În schimb, cu Bayern Munchen, club la care a jucat nouă ani, Pizarro a cucerit nu mai puțin de 16 trofee, inclusiv o Ligă a Campionilor, în 2013. În stagiunea 2009/10 a fost cel mai bun marcator din Europa League, singurul trofeu care, paradoxal, îi lipsește din palmares.