Fotbal intern

Claudiu Baboia, fostul secretar general al AMFB, interzis în fotbal!

24.09.2018 | 18:08
Fostul secretar general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost interzis în fotbal de Comisia de Disciplină a FRF
ADVERTISEMENT

Fostul secretar general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost interzis în fotbal, după ce a fost condamnat definitiv la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mită. Decizia a fost luată în ședința de luni a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal.

Pe lângă condamnarea cu suspendare de un an și patru luni, Claudiu Baboia a fost nevoit să presteze și muncă în folosul comunității, la Administrația Domeniului Public – Sector 2 București sau la Administrația Domeniului Public pentru 80 de zile.

ADVERTISEMENT
Claudiu Baboia în vremea când era arbitru
Claudiu Baboia în vremea când era arbitru

Pe lângă interzicerea în fotbal, fostul secretar general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost penalizat cu 150.000 de lei

”Admite sesizarea Secretarului General al FRF întemeiată pe memoriul Departamentului de Integritate al FRF În temeiul art. 60 al. 1 şi 3 cu aplicarea art. 60/1 al. 2 din RD al FRF se sanctionează pârâtul Baboia Claudiu – Gabriel cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an şi 6 luni şi obligarea la plata unei penalităţi sportive în cuantum de 150.000 lei. Cu drept de recurs în termen de 2 zile de la comunicarea hotărârii”, se arată în comunicatul comisiei postat pe site-ul oficial al FRF.

Claudiu Baboia, care a fost arestat la domiciuliu în perioada 4 octombrie 2017 – 1 noiembrie 2017, și-a recunoscut vina în dosarul mituirii arbitrilor de la meciul Foresta Suceava – Sepsi Sfântu Gheorghe, în favoarea formației UTA Arad. Fostul secretar general al AMFB a fost intermediarul dintre arbitri și unul dintre oficialii grupării arădene, Ionuţ Gabriel Vlădulescu. În acest caz au mai fost implicați fostul jucător de la Dinamo București, Claudiu Drăgan, și Dorin Stana, director sportiv la UTA Arad.

ADVERTISEMENT

Claudiu Baboia a mai fost implicat într-un caz de trucare de meciuri. La data de 2 iunie 2017, acesta i-a oferit suma de 3.000 de lei arbitrului întâlnirii Progresul Spartac – ACS Regal, din Liga 4, pentru a favoriza prima echipă. Ulterior i-a remis suma de 1.000 de lei.