Fotbal intern

PLANUL SECRET pentru renașterea lui Dinamo! Claudiu Florică vrea să dea lovitura cu doi steliști. Pasul 1: Anamaria Prodan, manager general. Pasul 2: Reghecampf, antrenor!! EXCLUSIV

07.08.2019 | 14:21
Claudiu Florică îi vrea la Dinamo pe Anamaria Prodan și pe Reghecampf

Dinamo trece în aceste zile, probabil, prin cea mai gravă criză din istoria clubului! Din toate punctele de vedere… FANATIK a aflat, în exclusivitate, planul-surpriză pentru mult-așteptata renaștere a lui Dinamo, în cazul în care Claudiu Florică va reuși să preia clubul de la Ionuț Negoiță. Afaceristul pregătește două mega-lovituri: Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf!

Planul secret al lui Claudiu Florică pentru renașterea lui Dinamo: steliștii Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf!!!

„Câinii” au avut un start dezastruos, zero puncte și zero goluri marcate în primele trei etape. Vorba unui hâtru, la vremea aceea, Nicolae Badea, fostul președinte: Eee… sunt la doar nouă puncte de primul loc…?”. Victoria cu Academica Clinceni nu este decât o picătură de speranță într-un ocean de deziluzii… Clubul nu mai are antrenor stabil după stopul cardiorespirator suferit de Eugen Neagoe (sau are, dacă până la urmă se întoarce, eroic, „Geană”), mai mult decât atât, într-un carusel al hilarului și al derizoriului, alți șase tehnicieni au refuzat ferm Dinamo! Suporterii și conducerea sunt „la cuțite”, fanii aduși în pragul disperării recurg la gesturi violente, josnice, pe care toată opinia publică aruncă anatema, iar stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”, căminul atâtor meciuri și momente legendare pentru istoria „alb-roșie” totuși, a ajuns să fie urât de toată suflarea „câinilor”. Moțul îl pune zilnic patronul de facto Ionuț Negoiță, care în ultimii doi ani – că ninge, că plouă – anunță public, invariabil, mai rău ca la piață, că legendarul club este de vânzare „la reducere” și că așteaptă cu mare nerăbdare cumpărătorii. „Scopul meu nu e să iau campionatul, scopul meu e să vând echipa”, trâmbițează Negoiță pe la toate posturile TV. Fapt unic în lume!

Din informațiile FANATIK, doi posibili investitori duc o luptă acerbă în culise pentru a prelua pachetul majoritar al clubului Dinamo. Este vorba de omul de afaceri Claudiu Florică și de Horia Sabo, fostul finanțator al lui Poli Iași. FANATIK a aflat în exclusivitate că Florică, un personaj controversat și influent în lumea business-ului, are un plan de anvergură în ceea ce privește Dinamo, dacă va reuși să achiziționeze pachetul majoritar de la Ionuț Negoiță, via interpusul George Drăghia. Concret, Florică vrea să-i aducă pe steliștii Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan să conducă Dinamo! Pasul 1, Anamaria Prodan, manager general! Pasul 2, o adevărată bombă: după ce-și va încheia aventura arabă la Al Wasl, Reghe ar urma să vină alături de soția lui în „Ștefan cel Mare” și să refacă cuplul de succes din „perioada Steaua”, anii 2012-2014!

anamaria prodan reghecampf
Ar fi o adevărată BOMBĂ ca Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf să vină la Dinamo și să se bată cu FCSB-ul lui Gigi Becali! Claudiu Florică asta își dorește!

Florică vrea să reconstruiască Dinamo după modelul FCSB, ce elimina Ajax-ul și bătea Chelsea!

Afaceristul Claudiu Florică ar urma să îi ofere 3 milioane de euro lui Ionuț Negoiță pentru pachetul majoritar de acțiuni (51%), plus alte 2 milioane de euro, în maximum doi ani, pentru restul de acțiuni până la 93%, pe care le-ar mai deține Negoiță. Practic, un total de 5 milioane de euro pentru 93% din Dinamo! La această sumă se adaugă și datoriile pe care le are în acest moment clubul, cifrate în jurul valorii de 1,7 milioane de euro, din informațiile FANATIK.

Puțină lume știe, Claudiu Florică are o relație extrem de apropiată cu impresarul Anamaria Prodan, care îl consiliază din umbră și cu care se întâlnește aproape săptămânal. Visul secret al lui Florică este ca „noul Dinamo” să fie reconstruit pe modelul Stelei din perioada când „roș-albaștrii” câștigau titlul la pas, mergeau în Champions League și se băteau parte în parte cu granzi precum Ajax sau Chelsea în Europa League.

Milionarul are în mânecă un fond de investiții, care ar pompa 20 de milioane de euro în Dinamo!

Influentul om de afaceri este sigur că duo-ul Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf pot să se ocupe cu succes de acest mega-proiect, așa cum au făcut-o cu Steaua, când patronul Gigi Becali și managerul Mihai Stoica erau la închisoare.

„Nu aș vrea să comentez acum ceva pe subiectul acesta, mai ales că nu s-a făcut nicio vânzare. Vreau să vă spun totuși că în cazul în care va cumpăra clubul de la Ionuț Negoiță, Claudiu Florică va fi cu siguranță viitorul lui Dinamo” – Anamaria Prodan, pentru FANATIK

Claudiu Florică nu ar veni singur la Dinamo! Alături de el va investi și prietenul Dinu Pescariu, fostul tenismen. Florică este în discuții și cu un fond de investiții străin, pe care încearcă să îl convingă să investească 20 de milioane de euro în afacerea Dinamo. Dacă toate aceste planuri mărețe se vor concretiza, fanii pătimași ai lui Dinamo pot spera la o nouă perioadă de glorie, uitând de „Întunecata Eră Negoiță”, în care Dinamo a câștigat un singur trofeu, Cupa Ligii 2017.

Cine este Claudiu Florică, omul care vrea să preia Dinamo. A adus la București prima Academie de Fotbal a lui Atletico Madrid din afara Spaniei

Claudiu Florică a recunoscut negocierile cu Ionuț Negoiță, într-un interviu acordat pentru FANATIK în urmă cu o lună: „Vreau să cumpăr clubul Dinamo de la domnul Ionuţ Negoiţă. Sunt dinamovist de când mă ştiu şi cred că pot să ajut echipa”. Omul care dorește să preia clubul Dinamo are un trecut controversat. Florică este fostul șef al companiei Fujistsu România şi a fost pus sub acuzare, în noiembrie 2016, în celebrul dosar „Microsoft 2”, pentru complicitate la abuz în serviciu privind încheierea şi derularea contractelor pentru licenţe IT cu diverse ministere.

Ulterior, Florică ar fi avut calitatea de denunţător şi ar fi fost exonerat de DNA de orice vinovăție! Claudiu Florică, puțină lume știe, nu este un începător într-ale fotbalului! Milionarul a fondat „Regal Sport Bucureşti”, care din 2018 a devenit ACS „Centrul de performanţă Rapid Bucureşti”. Florică a reușit și un parteneriat cu celebrul club spaniol Atletico Madrid. În 2014, preşedintele ibericilor, Enrique Cerezo, a venit la Bucureşti pentru a parafa actele prin care s-a înființat prima Academie de Fotbal a lui Atletico din afara Spaniei.

claudiu florică
În 2014, președintele lui Atletico Madrid, Enrique Cerezo a venit la București și a deschis împreună cu Claudiu Florică prima Academie a „plăpumarilor” în afara Spaniei

La începutul anului 2018, Claudiu Florică a negociat cu autoritățile locale din Pitești preluarea formației de tradiție FC Argeș. Tratativele au durat câteva luni, dar nu s-a ajuns la nicio finalitate.

Cine este Dinu Pescariu, fost tenismen și prieten al DNA

Dinu Pescariu este un businessman în vârstă de 45 de ani. La începuturile carierei, Pescariu a fost jucător de tenis profesionist, cea mai bună clasare fiind locul 75 ATP, în 1998. A reușit să câștige un turneu ATP de dublu în carieră și a reprezentat România la două ediții ale Jocurilor Olimpice (Barcelona 1992 și Atlanta 1996). După ce și-a încheiat cariera sportivă, s-a apucat de afaceri, numele său fiind implicat în câteva cazuri urât mirositoare. Dinu Pescariu se află pe o listă a persoanelor implicate în scandalul de mită şi trafic de influenţă la nivel înalt în mult-mediatizatul dosar „Microsoft”. Conform informațiilor apărute în presă, Pescariu și-a asumat și el statutul de denunțător, lucrând mână în mână, pe toate palierele, cu DNA. În plus, potrivit jurnaliștilor de la „Libertatea”, Dinu Pescariu și Claudiu Florică, omul care vrea să cumpere Dinamo, au fost acuzați de instigare la abuz în serviciu în dosarul „Microsoft 3”, la începutul anului 2018.

dinu pescariu
Dinu Pescariu, un dinamovist convins, vrea să vină împreună cu Claudiu Florică pentru a renaște clubul alb-roșu

Anamaria Prodan și Reghecampf – tandemul de succes de la FCSB se mută la marea rivală?

Laurențiu Reghecampf a fost numit antrenor al FCSB în vara anului 2012, după șase ani în care gruparea roș-albastră nu a mai câștigat trofeul de campioană. Reghe venise de la mărunta Concordia Chiajna, unde făcuse spectacol. În primele două sezoane în care Reghecampf a stat pe banca echipei, FCSB a câștigat titlul la pas! Chiar dacă nu avea nicio funcție oficială la club, Anamaria Prodan a fost, practic, managerul din umbră al steliștilor. El antrenor, ea manager, adică exact tandemul pe care îl visează Florică la Dinamo! La vremea respectivă, Anamaria Prodan și-a ajutat mult soțul, făcând transferurile de care acesta și Steaua aveau nevoie.

Uneori, impresara l-a călcat pe bătături chiar și pe patronul Gigi Becali: Anamaria ar trebui să nu mai vorbească atât de mult. Eu o respect pentru că e soția lui Reghe, dar la Steaua doar Gigi Becali face transferuri, nu altcineva!”, a tunat Becali în 2013. Era perioada în care Gigi Becali era după gratii, puterea reală la club fiind concentrată la familia Reghecampf. Anamaria Prodan avea sub semnătură o mare parte dintre jucătorii exponențiali de atunci ai „roș-albaștrilor”. În primul mandat al lui Reghe la FCSB, echipa a câștigat două titluri, s-a calificat în grupele UEFA Champions League și a ajuns până în optimile Europa League, acolo unde a fost eliminată greu de Chelsea.

ionuț negoiță
Majoritatea declarațiilor lui Ionuț Negoiță din ultimii doi ani au legătură doar cu vânzarea lui Dinamo. Nimic despre echipă, transferuri și performanță!
  • 3 milioane de euro ar urma să plătească Florică pentru pachetul majoritar de 51% de la Dinamo
  • 20 milioane de euro ar urma să pompeze fondul de investiții străin pe care vrea să îl aducă Claudiu Florică la Dinamo
  • 1 trofeu are Dinamo în „Întunecata Eră Negoiță”: Cupa Ligii 2017