Sport

Claudiu Florică, primul investitor care e gata să bage bani la Dinamo: “Sunt hotărât!”. De ce depinde totul

Noii acţionari majoritari de la Dinamo, Red&White, caută investitori care să li se alăture la Dinamo. Primul nume important care şi-a dat acordul este Claudiu Florică.
22.03.2023 | 15:30
Claudiu Florica primul investitor care e gata sa bage bani la Dinamo Sunt hotarat De ce depinde totul
Claudiu Florică ar putea deveni unul dintre investitorii de la Dinamo.
ADVERTISEMENT

Compania Red&White a preluat pachetul majoritar de acţiuni de la Dinamo şi a anunţat că este în căutare de investitori care să se implice financiar la Dinamo. În acest sens, au fost demarate deja discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri.

Claudiu Florică, primul investitor care e gata să bage bani la Dinamo: “Sunt hotărât!”

Primul nume important care şi-a dat acordul să investească la Dinamo este Claudiu Florică. Fostul şef de la clubul Regal Sport Bucureşti este gata să bage bani la Dinamo, cu condiţia ca noul plan de reorganizare să fie votat:

ADVERTISEMENT

“Răspunsul meu este da! Sunt hotărât. E important ce se întâmplă și cu planul de reorganizare propus, de votul care urmează, însă nu cred că pot fi probleme. Spun asta pentru că eu consider că, fără validarea acestui plan, lucrurile nu pot merge înainte pentru Dinamo”, a spus Florică pentru Prosport.

Claudiu Florică a fost prezent în lojele de la stadionul “Arcul de Triumf” la meciurile cu Poli Timişoara şi Gloria Buzău. Omul de afaceri nu este la prima tentativă de a intra în acţionariatul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Florică a vrut să cumpere pachetul majoritar de la Ionuţ Negoiţă în urmă cu patru ani

În anul 2019, Claudiu Florică a fost în negocieri avansate cu patronul de atunci, Ionuţ Negoiţă, pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Dinamo. Afacerea a căzut după ce omul de afaceri a spus că nu are o siguranţă asupra situaţiei financiare a clubului.

În ceea ce priveşte noii acţionari, Red&White, iniţiativa de a aduce la Dinamo mai mulţi investitori va depinde de noul plan de reorganizare propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvălenau, dacă va fi sau nu votat în Adunarea Generală a Creditorului şi apoi aprobat de judecătorul sindic.

ADVERTISEMENT

Dinamo scapă de 5 milioane de euro din datoriile de la masa credală, dacă noul plan va fi votat. Planul propus în luna noiembrie a fost respins, astfel că în vigoare, este, deocamdată, planul iniţial de reorganizare.

Dinamo a prins in-extremis play-off-ul din Liga 2 şi se bate cu şanse la promovare. În prima etapă, “câinii” au remizat cu Gloria Buzău, scor 1-1.

ADVERTISEMENT
Tags: