Fotbal international

Claudiu Keșeru, 100 de goluri pentru Ludogoreț. Bomberul român de la sud de Dunăre. VIDEO

14.04.2019 | 19:55
Claudiu Keseru 100 de goluri pentru Ludogoret Bomberul roman de la sud de Dunare VIDEO
ADVERTISEMENT

Internaționalul român Claudiu Keșeru a reușit să atingă o bornă istorică în cariera sa, dar și în istoria celei mai valoroase echipe a Bulgariei din ultimii ani, Ludogoreț Razgrad. Cu golul înscris în derby-ul cu Levski Sofia ( vezi aici reușita), atacantul român a ajuns la cota 100, devenind golgheterul all time al multiplei campioane a țării vecine de la Sud.

Claudiu Keșeru, 100 de goluri pentru Ludogoreț

La Razgrad, Claudiu Keșeru este extrem de iubit atât de coechiperi, cât și de suporteri. Golurile atacantului român au ajutat de multe ori la obținerea victoriilor, în special în competițiile interne, dar realizările sale nu s-au oprit numai în spațiul Bulgariei, ci a reușit inclusiv să înscrie în cupele europene. Românul a ajuns la alb-verzii care au devenit un fel de PSG al Bulgariei, evident păstrând proporțiile din toate punctele de vedere, în 2015 și de atunci an de an s-a dovedit a fi un element cheie în succesele formației sale.

ADVERTISEMENT

Vara trecută a fost singura dată când s-a pus problema în mod serios ca golgeterul lui Ludogoreț să plece într-un alt campionat și a existat o ofertă concretă, de 3 milioane euro, din partea clubului turc Rizespor, dar ți Trabzonspor era gata să plătească această sumă. Însă Claudiu a preferat să își prelungească înțelegerea și să rămână alături de un alt internațional român care este idol pentru fanii lui Ludo, fundașul central Cosmin Moți, căruia suporterii au vrut să îi facă o statuie după acel incredibil meci cu Steaua din preliminariile Champions League, în care Moți a intrat în poartă la loviturile de departajare și a apărat două!

Claudiu Keșeru a devenit golgeterul all time al lui Ludogoreț
Claudiu Keșeru a devenit golgeterul all time al lui Ludogoreț

Nu a avut nici un sezon în care să marcheze sub 15 goluri în campionat

De la venirea sa la Ludogoreț nu a existat vreun sezon în care Keșeru să coboare sub ștacheta a 15 goluri minim în campionat, la care s-au adăugat bonusurile din Cupa Bulgariei și din cupele europene. Cel mai bun sezon în campionat a fost 2017-2018, când românul a marcat nu mai puțin de 26 de goluri în 30 de partide, aproape un gol pe meci.

ADVERTISEMENT

De la bun început, încă de la venirea sa în fotbalul bulgar Claudiu Keșeru a fost tratat cu un statut ca de vedetă, pentru că a primit salariu 700.000 de euro pe an, cel mai mare salariu acordat vreunui jucător din lotul “vulturilor”. După semnarea noului contract, care i-a crescut salariul la 800.000 de euro, românul a declarat că a ales cu inima, pentru că se simte foarte bine la Ludogoreț. Asta se întâmpla în martie 2018 și noul contract este pe doi ani.

Claudiu Keșeru este foarte iubit de coechipieri
Claudiu Keșeru este foarte iubit de coechipieri

Cel mai prețios gol l-a marcat în meciul cu Arsenal

Claudiu Keșeru este deja deținătorul unui record pentru fotbalul din Bulgaria. Este primul jucător străin care a reușit să marcheze de cinci ori câte un hat-trick, primul fiind realizat pe 28 octombrie 2016, în meciul cu Dunav Ruse. A marcat goluri importante în Champions League, cu Steaua Roșie Belgrad sau Viktoria Plzen în calificări, reușita contra cehilor ducând campioana Bulgariei la masa bogaților, în grupe.

ADVERTISEMENT

Dar cel mai prețios gol al carierei a fost cel de 2-0 marcat în poarta lui Arsenal, în grupele Champions League, din păcate tunarii reușind să revină și să se impună cu 3-2.  Despre Keșeru presa bulgară spune că ar da faliment la capitolul viață personală, care este ireproșabilă, fără escapade nocturne sau altfel de ieșiri în decor, în contrast vizibil cu lipsa de profesionism a brazilienilor, cărora le plac peste măsură distracțiile.