Fotbal international

Claudiu Keşeru, în formă maximă înainte Liga Naţiunilor! Românul a dat 2 goluri

02.09.2018 | 23:33
Claudiu Keseru in forma maxima inainte Liga Natiunilor Romanul a dat 2 goluri

Claudiu Keşeru a marcat două goluri în partida Ludogoreţ – Dunav Ruse 3-1 din etapa a 7-a în campionatul Bulgariei. Vârful este mare formă înaintea partidelor cu Muntenegru şi Serbia din Liga Naţiunilor şi ar putea începe din postura de titular duelul de Ploieşti de peste cinci zile.

Campioana Bulgariei a deschis scorul în minutul 26 prin Lukoki, iar Claudiu Keşeru avea să rezolve soarta meciului cu două goluri marcate în minutele 51 şi 54. Oaspeţii au replicat în minutul 77 cu un gol marcat de Kokonov, cel care a stabilit şi rezultatul final al meciului.

Claudiu Keşeru, în formă maximă înainte de Liga Naţiunilor

România joacă două meciuri importante în Liga Naţiunilor împotriva Serbiei şi a Muntenegrului. ”Tricolorii” vor juca primul meci în Liga Națiunilor contra Muntenegrului, în 7 septembrie, la Ploieşti, pe stadionul “Ilie Oană”, de la ora 21:45. Această partidă se va disputa fără spectatori, ca urmare a unor sancţiuni primite pe durata preliminariilor Campionatului European din 2016, pentru mesajele cu tentă rasistă şi xenofobă afişate la meciul cu Grecia, de pe teren propriu. Arena prahoveană este una cu noroc pentru echipa națională a României, care a câștigat toate cele trei meciuri jucate pe acest teren.

Cosmin Moţi a fost integralist în partida disputată de Ludogoreţ, în timp ce Dragoş Grigore nu a prins lotul echipei pentru acest duel din cauza unor probleme medicale. Fundaşul care a trecut şi pe la Dinamo a sosit în această vară la e la formaţia qatareză Al Sailiya.

Dragoş Grigore este un jucător puternic în echipa naţională a României, el evoluând până acum în 33 de meciuri. Grigore a avut un rol major în echipa României în timpul Campionatului European din Franţa din 2016. El şi-a început cariera în Timişoara, după care s-a mutat la Dinamo Bucureşti în 2008. A urmat perioada Toulouse, unde a activat în 27 de partide, iar din 2015 era la arabi, unde a reuşit să marcheze cinci goluri, a fost anunţul clubului bulgar în momentul aducerii lui Grigore.

Ludogoreţ a reuşit să ajungă în faza grupelor Europa după ce a trecut cu 5-0 de Torpedo Kutaisi la general şi va juca într-o grupă cu Bayer Leverkusen, Zurich şi AEK Larnaca. Bulgarii aveau ca obiectiv principal calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar a fost eliminată surprinzător de maghiarii de la Mol Vidi, într-o dublă manşă în care Ludogoreţ a remizat pe teren propriu, 0-0, şi a pierdut cu 1-0 în deplasare.

Claudiu Keşeru a ieşit din graţiile lui Cosmin Contra în finalul sezonului precedent, dar evoluţiile bune l-ar putea trimite direct în formula de start a echipei naţionalei pentru disputele din Liga Naţiunilor. Echipa națională a României va debuta în Liga Națiunilor împotriva Muntenegrului în noua competiţie organizată de UEFA, care va oferi o şansă în plus pentru calificarea la Campionatul European din 2020.

Atacantul român a marcat 79 de goluri în 130 de partide disputate pentru Ludogoreţ după ce a fost achiziţionat în schimbul sumei de 1 milion de euro de la formaţia qatareză Al Gharafa. Vârful echipei naţionale a atins o cotă maximă de piaţă de 4 milioane de euro pe site-ul transfermarkt.de., iar în acest moment valorează cu 500.000 de euro mai puţin.