Fotbal international

Claudiu Keşeru, vedetă în France Football! Dezvăluirile făcute de atacantul României

11.06.2019 | 17:10
Claudiu Keseru vedeta in France Football Dezvaluirile facute de atacantul Romaniei

Prezenţă extrem de onorantă pentru atacantul echipei naţionale a României, Claudiu Keşeru, omul care ne-a salvat, in extremis, punctul de la Oslo cu dubla sa, marcând golul egalării în ultimele secunde ale partidei cu Noevegia, în paginile prestigioasei publicaţii France Football. Trimisul France Football la Razgrad scrie despre faptul că după anii petrecuţi de atacantul român în Ligue 1 şi Ligue 2, acesta şi-a găsit locul în Est, unde la Ludogoreţ a avut o importantă contribuţie la titlurile cucerite de ani buni încoace.

Claudiu Keşeru, în paginile France Football

“Nu s-a schimbat cu nimic după cinci ani de când a părăsit Hexagonul. A rămas la fel de amabil şi de surâzător, nu degeaba iubit de public şi apreciat de media. Totdeauna ultimul care revine în vestiar, pentru că mereu, după meci, este asaltat de cereri de fotografii şi de autografe şi el nu refuză pe nimeni. Adaptat perfect la jocul în mişcare el şi-a găsit perfect locul în echipamentul verde al celor de la Ludogoreţ din 2015 până în prezent, echipă care anul acesta a devenit un fel de Juventus al Bulgariei, cu opt titluri consecutive.”

Claudiu Keşeru vorbeşte despre condiţiile de la campioana Bulgariei: ” E un club venit de nicăieri şi care mereu vrea să ajungă la standardele cele mai înalte ale fotbalului. Nu a respectat nici o etapă de a face paşi pe calea unei dezvoltări convingătoare, totul a mers foarte repede şi nu am văzut nicăieri o stabilitate financiară mai mare ca aici. Salariile sunt plătite permanent la timp, un lucru neobişnuit pentru fotbalul din Europa de Est. Clubul are alte viteze de evoluţie, pentru că mereu se vrea mai mult şi mai bine.

Claudiu Keseru, vedeta in France Football

Anghel Iordănescu i-a cerut să plece din Qatar şi să revină în Europa

Când am venit eu exista deja o bază de antrenament ultramodernă, acum există şi un stadion bine pus la punct, cu 12.500 locuri. Şi s-au format şi suporterii, mulţi dintre ei foarte tineri. La început veneau câteva sute de spectatori, acum vin două-trei mii la un meci normal de campionat, 10.000 la derbyuri şi e arhiplin la jocurile din cupele europene. 

Claudiu Keșeru este golgeterul Bulgariei în două rânduri

Plecasem în Qatar când la naţionala României era Anghel Iordănescu. Acesta m-a căutat şi mi-a spus că dacă vreau să rămân la echipa naţională trebuie să mă întorc şi să joc în Europa. Cum doream mult să nu pierd echipa naţională am ales să vin la Razgrad şi bine am făcut. Stilul nostru de joc este mereu cu mingea jos, la firul ierbii, nu se aduc la club decât jucători care ştiu cu mingea, care pot pasa bine, care joacă pe atac. “

Cele mai importante momente sunt legate de perioada petrecută la Steaua

În Bulgaria piciorul stâng al lui Keşeru face în continuare minuni. 101 goluri în 169 de meciuri, în toate competiţiile. Două titluri de golgeter şi un al treilea ratat acum de puţin. Dar pentru Claudiu statisiticile nu contează foarte mult. Ceea ce rămâne în memorie sunt cele şase goluri marcate într-un meci pentru Steaua, cu Pandurii Târgu Jiu în 2014 sau tripla reuşită în 12 minute contra lui Aalborg în Europa League şi golul marcat lui Arsenal în Champions League.

Claudiu Keșeru vrea să joace Euro 2020 la Bucureşti cu România

Keşeru este extrem de respectat în echipă, el fiind şi un adevărat liant între coechipieri şi aceştia şi antrenor, pentru că vorbeşte cinci limbi. La Razgrad mai are un an de contract dar se gândeşte serios şi să îşi încheie cariera printre vulturii verzi, cum sunt numiţi jucătorii lui Ludogoreţ. Dar cel mai mult doreşte să poată juca la Bucureşti în turneul final al Euro 2020, deşi grupa e foarte complicată. Nu ştie când se va opri. “Cât timp corpul mă va ajuta voi merge înainte. Anul acesta am jucat 50 de meciuri şi mă simt bine. Vreau să joc până la 37-38 ani”.