Sport

Claudiu Keşeru, vedeta episodului 2 din SuperLiga Show! Cum a ratat-o pe Arsenal şi ce spune de recordul cu FCSB: “Să fac o poză la tabelă!” Video

Claudiu Keşeru a ajuns la UTA Arad, în vară, şi a fost vedeta episodului 2 din SuperLiga Show. Atacantul a dezvăluit cum a ratat transferul la Arsenal, la 19 ani.
29.07.2022 | 21:10
Claudiu Keseru vedeta episodului 2 din SuperLiga Show Cum a ratato pe Arsenal si ce spune de recordul cu FCSB Sa fac o poza la tabela Video
Claudiu Keşeru s-a destăinuit în episodul 2 din SuperLiga Show (sursă foto: YouTube Superbet)
ADVERTISEMENT

Din această vară, prima ligă a României a devenit SuperLiga, după semnarea parteneriatului cu Superbet. Noul sezon al campionatului beneficiază deja de o emisiune-magazin, ca în Vest, sub numele de SuperLiga Show. În episodul 2, dedicat etapei a 2-a, vedetă a fost Claudiu Keşeru, noul atacant de la UTA Arad.

Destăinuirile lui Claudiu Keşeru în episodul 2 din SuperLiga Show: “Am semnat să rămân director sportiv atunci când mă las”

În vară, UTA Arad l-a convins pe Claudiu Keşeru să rămână în România, după perioada mai puţin fastă petrecută la FCSB în sezonul 2021-2022. Atacantul de 35 de ani a dezvăluit, în episodul 2 din SuperLiga Show, cum a fost convins să semneze cu “Bătrâna Doamnă”, dar şi mesajul emoţionant al unui suporter arădean. În plus, jucătorul îşi face deja planuri pentru viitor, după ce se va retrage din fotbal.

ADVERTISEMENT

“Am găsit ambiție, exigență, datorită trecutului glorios al clubului. E o dorință de a reveni la acel nivel. Chiar am avut o discuție, unul dintre suporteri, undeva la 45 de ani, mi-a zis: ‘Sunt suporterul echipei de peste 20 de ani. Îmi doresc ca înainte să mor, să mai prind un meci de cupă europeană’. M-au trecut puțin fiorii. Mi-am dat seama ce își dorește un om simplu de la viață.

Am semnat să rămân director sportiv atunci când mă las. Vreau, în primul rând, să mă implic în dezvoltarea juvenilă. Este pasul fără de care fotbalul românesc nu poate să renască şi să atingă nivelul la care a fost”, a spus Claudiu Keşeru.

ADVERTISEMENT

Din Franţa, Claudiu Keşeru putea ajunge la Arsenal

Claudiu Keşeru a făcut pasul spre străinătate rapid, iar în 2003, la 16 ani şi jumătate, semna cu Nantes. Primii ani în Franţa nu au fost deloc uşori pentru vedeta lui UTA Arad, dar, cu toate acestea, a fost la un moment dat curtat de Arsenal.

“Momentul cel mai greu a fost după ce am semnat cu Nantes. l-au chemat și pe părinții mei acolo. Antrenorul meu din acel moment s-a ocupat de părinți, le-a prezentat baza de pregătire. După două zile, ar fi trebuit să se întoarcă în țară, aveau avion la ora 5 dimineaţa. Eu aveam 16 ani și jumătate. La 9 m-am trezit la hotel, ei nu mai erau acolo. M-a pufnit plânsul și mi-am dat seama că sunt singur. Am zis: ‘acum să vedem cine câștigă, viața sau eu’. Ori cedez și mă întorc cu coada între picioare, ori reușesc.

ADVERTISEMENT

Mă lamentam când nu jucam sau nu eram luat la prima echipă. Mergeam la echipa a doua, dar eram dezamăgit că nu am prins lotul la prima echipă. Mă măcinau nişte gânduri infantile. Azi îmi vine să-mi dau două palme şi să spun: ‘ce prost ai fost’. Când l-a trimis Arsene Wenger pe Gilles Grimandi să mă supervizeze la Nantes, aveam 19 ani.

În 2016, când am jucat contra lui Arsenal, cu Ludogoreţ, Arsene Wenger a venit lângă mine, m-a salutat şi mi-a zis: ‘Bună, Claudiu. Ştiu că l-am trimis pe Gilles să te supervizeze’. Şi mi-a zis şi anul când s-a întâmplat”, şi-a adus aminte Claudiu Keşeru.

ADVERTISEMENT

La unul dintre meciurile jucate în 2016, în grupele Ligii Campionilor, Claudiu Keşeru a reuşit să marcheze pentru Ludogoreţ în poarta lui Arsenal. Se întâmpla pe 1 noiembrie 2016, în victoria “tunarilor”, scor 3-2, în Bulgaria.

Recordul fabulos în tricoul FCSB-ului: 6 goluri cu Pandurii Târgu Jiu

Claudiu Keşeru şi-a adus aminte şi de recordul înregistrat în sezonul 2014-2015, când a înscris toate cele şase goluri din meciul FCSB – Pandurii Târgu Jiu 6-0. În acea stagiune, atacantul de 35 de ani a mai reuşit un hattrick într-un alt meci de poveste pentru “roş-albaştrii”, 6-0 cu Aalborg, în grupele Europa League.

“Am conştientizat după meci. Aveam aproape 200 de mesaje, vedeam articole după articole. Record bătut de nu ştiu câţi ani. Atunci mi-am dat seama că am realizat ceva. La pauză, glumeam cu Laurenţiu Roşu (n.r. antrenorul secund al lui Costel Gâlcă), şi îi spuneam că ‘păcat că nu am telefonul la mine, să fac o poză la tabelă’. Era 3-0 la pauză şi dădusem un hattrick”.

Cel mai greu moment al carierei: “Nu mai stăteam în ghete. A fost şocul atât de puternic”

În octombrie 2006, Claudiu Keşeru a primit o veste cutremurătoare, care l-a făcut să nu se mai gândească la fotbal. La doar 42 de ani, tatăl fotbalistului a murit, iar şocul a fost uriaş.

“Tatăl meu a jucat fotbal în Divizia B, la 17 ani. Era juniorul în teren, aşa se juca atunci în Divizia B. Probabil, în momentul când a murit, în 2006, a fost şocul atât de puternic încât trei luni de zile nu am mai putut să joc fotbal. Nu mai stăteam în ghete.

Tata mă ducea la turneele jucate de întreprinderi. Fiecare secţie avea câte o echipă. Peste tot mă ducea cu el. Venea la toate meciurile şi antrenamentele, nu conta că e ploaie, soare sau ger”.

ADVERTISEMENT