News

Manager de spital, prima soție a lui Claudiu Manda câștigă zeci de mii de lei pe lună. Politicianul e însurat cu Olguța Vasilescu

Europarlamentarul Claudiu Manda este însurat din 2019 cu actualul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Prima soție a politicianului a fost însă Adina Turcu, în prezent manager al spitalului Victor Babeș din Craiova.
12.12.2021 | 11:03
Manager de spital prima sotie a lui Claudiu Manda castiga zeci de mii de lei pe luna Politicianul e insurat cu Olguta Vasilescu
Adina Turcu, prima soție a lui Claudiu Manda, este directoarea unui spital din Craiova. În prezent, europarlamentarul este însurat cu Lia Olguța Vasilescu
ADVERTISEMENT

Ascensiunea lui Claudiu Manda (45 de ani) pe scena politică autohtonă a început în legislatura 2004-2008, când a fost ales în premieră deputat de Dolj pe listele PSD. Apoi, Claudiu Manda a bifat prezența în Parlament, tot ca deputat, și în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016.

În 2016, Manda a fost ales din nou, de această dată în postura de senator PSD, pentru ca în iulie 2019 demnitarul să demisioneze din Parlamentul României pentru a prelua postul de europarlamentar, unde activează și în prezent.

ADVERTISEMENT

Claudiu Manda e specialist în contabilitate și informatică

Absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Științe Economice, Secția Contabilitate și Informatică de Gestiune (1994-1998), Manda a urmat apoi Școala Academică Postuniversitară “Ovidiu Șincai”, specializarea Management Politic. În 2005, politicianul a terminat Colegiul Național de Apărare, iar în 2011 a absolvit și Colegiul Național de Informații.

În aprilie anul curent, europarlamentarul Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice pe lângă directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, coleg de partid cu el.

ADVERTISEMENT

”Potrivit procurorilor, Manda ar fi intervenit ca directorul agenției de plăți să se implice ilegal în soluționarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești.

Mai exact, Manda ar fi intervenit pentru a opri executarea silită a aproape 60 de beneficiari de ajutoare sociale care încasaseră ilegal banii, pentru a obține, în schimb, voturile acestora”, nota presa în primăvara acestui an despre cazul petrecut în 2015.

ADVERTISEMENT

Actualul soț al Olguței Vasilescu are un băiat cu prima nevastă

Viața sentimentală a lui Claudiu Manda a cuprins până acum două căsnicii. Prima, cu Adina Turcu, de care a divorțat în 2015, iar cea de-a doua, aflată în plină desfășurare, este căsnicia cu Lia Olguța Vasilescu, actualul primar al Craiovei, cu care și-a unit destinele în februarie 2019.

De altfel, la nunta desfășurată în vara lui 2019, Claudiu Manda și Olguța Vasilescu au preferat transparența totală, declarând oficial toate sumele primite ca dar de nuntă: 246.400 de euro, 334.000 lei şi 5.200 de dolari, la care se adaugă și obiecte de mai multe zeci de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Fosta soție a lui Manda, Adina Andreea Turcu (45 de ani), este de meserie stomatolog, dar îndeplinește din iulie 2012 funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie “Victor Babeș” din Craiova.

Fosta soție a lui Claudiu Manda, manager de spital, câștigă peste 30.000 lei pe lună

Potrivit ultimei declarații de avere, Adina Turcu deține trei terenuri intravilane în Craiova, Calafat și Malu Mare, un apartament în București, trei case de locuit în Craiova, Calafat și Malu Mare, dar și un spațiu comercial în capitala Băniei.

Fosta nevastă a lui Claudiu Manda – care are un băiat de 17 ani, Andu, cu actualul soț al Olguței Vasilescu – a contractat trei credite bancare (ultimul în 2021) în valoare totală de 683.000 lei și de 70.030 euro.

La nivel salarial, Adina Turcu încasează anual 44.720 lei salariu de la UMF Craiova, Facultatea de Stomatologie, la care se adaugă 319.873 lei pe an, proveniți din salariul și indemnizația de hrană pentru funcția de manager al spitalului Victor Babeș din capitala Olteniei. În total, prima soție a lui Claudiu Manda primește lunar un pic peste 30.000 lei.

ADVERTISEMENT