News

Claudiu Năsui, atac la Ciolacu: “Minte, proiectul de reducere a TVA pentru gigacalorie este deja aprobat”

Claudiu Năsui (USR) îl acuză pe Marcel Ciolacul că minte atunci când spune că partidul său urmează să vină cu un proiect de reducere a TVA-ului pentru gigacalorie.
07.12.2021 | 14:59
Claudiu Nasui atac la Ciolacu Minte proiectul de reducere a TVA pentru gigacalorie este deja aprobat
ADVERTISEMENT

Tensiunile dintre USR și PSD sunt deja aproape o chestiune de tradiție în politica românească, membrii celor două formațiuni fiind mereu gata să lanseze acuzații și să aducă critici proiectelor și ideilor înaintate de către adversarii lor politici.

De această dată a venit rândul lui Claudiu Năsui să îi atace pe pesediști. Astfel, într-o postare pe pagina sa personală de Facebook fostul ministru a postat un videoclip, alături de care se afla un mesaj, prin care îl ataca pe Marcel Ciolacu, președintele PSD.

ADVERTISEMENT

În videoclipul respectiv apare Marcel Ciolacu care declară în fața reporterilor, la scurt timp după ședința coaliției de marți de la Palatul Parlamentului, că urmează introducerea unui proiect care va avea ca scop reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) în cazul gigacaloriei.

Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii: ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%“, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Claudiu Năsui îl explică în mesajul pe care l-a alăturat clipului său că Marcel Ciolacu minte și că, în realitate, o astfel de inițiativă a fost deja adoptată în luna iulie a acestui an.

“PSD-PNL promit că vor reduce TVA la căldură la 5%. Toate bune și frumoase, doar că TVA este deja redusă la 5% pentru căldură”, scrie Năsui pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Atacul lui Năsui la adresa lui Marcel Ciolacu continuă, fostul ministru userist adăugând: “Domnul Ciolacu ne minte în față când ne promite că va face ceea ce este deja făcut. La ritmul ăsta, în curând domnul Ciolacu ne va promite și cota unică de 10% și impozit zero pentru IT-iști”.

Criza energetică, o problemă cu care s-au confruntat ultimele două guverne

Creșterea prețurilor la diferite servicii și produse din ultimele luni este o problemă care a căzut în sarcina ultimelor două guverne, Cîțu și Ciucă. Scumpirea costurilor pentru încălzire se dovedește o problemă presantă, mai ales în contextul venirii iernii.

ADVERTISEMENT

Facturile crescute pentru căldură, gaze și electricitate afectează toată populația României, iar impactul acestor scumpiri fac ca măsurile din partea Guvernului să fie cât se poate de necesare.

În acest context a ieșit Marcel Ciolacu să anunțe în fața presei că coaliția din care face parte partidul său va propunere o reducere a TVA-ului pentru gigacalorie la un nivel de 5%. După cum explică Năsui, o astfel de măsură a fost luată deja de către fostul guvern.

Fostul ministru scrie că scăderea TVA-ului la gigacalorie ca măsură pentru sprijinirea populației pe timpul iernii a fost deja stabilită prin legea 196/2021. Aparent, această lege ar urma să producă efecte începând cu anul 2022, mai exact din data de 13 ianuarie.

Multe dintre reacțiile de la postare au fost în favoarea fostului ministru, iar unele comentarii atacau, la rândul lor, pozițiile adoptate de către PSD. Unii dintre utilizatorii rețelei sociale i-au cerut lui Claudiu Năsui să vorbească și pe diferite canale de televiziune despre această legea 196/2021 și efectele ei.

ADVERTISEMENT