Alegeri 2024

Claudiu Năsui: „Elena Lasconi va fi susținută 100% și va reconstrui USR”. De ce trebuie evitat „un nou scenariu Cioloș”

Claudiu Năsui, mesaj de susținere pentru Elena Lasconi. „Va fi 100% susținută de partid și va reuși să facă această reconstrucție a USR”
25.06.2024 | 15:02
Claudiu Nasui Elena Lasconi va fi sustinuta 100 si va reconstrui USR De ce trebuie evitat un nou scenariu Ciolos
Elena Lasconi va fi cea care va reconstrui USR, spune vicepreședintele Claudiu Năsui / Foto: Facebook, Claudiu Năsui
ADVERTISEMENT

Claudiu Năsui, vicepreședintele USR, a declarat, marți, că Elena Lasconi va fi noul președinte al partidului, pe care-l va reconstrui, cu majoritate în Biroul Național. Năsui a subliniat că este important să nu se mai repete „scenariul Dacian Cioloș”.

„Să avem un partid alternativă la PSD-PNL”

La ora când se desfășoară alegeri interne în USR pentru președinția partidului, vicepreședintele Claudiu Năsui a declarat că Elena Lasconi, candidat favorit la funcția lăsată liberă de Cătălin Drulă, va câștiga președinția Uniunii Salvați România. Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, candidează la președinția USR avându-i drept concurenți pe Radu Hossu, Vasile-Gabriel Filip și pe Cristian Seidler.

ADVERTISEMENT

„Eu o susțin pe dna Elena Lasconi, pentru că performanțele ei ne arată că munca aceasta pe care a dus-o poate să ajute foarte mult USR să iasă din zona aceasta în care se află, a unui scor electoral sub așteptări. Cred că e o persoană care a fost foarte atacată și a muncit enorm și a livrat enorm în Câmpulung și acest lucru s-a văzut în faptul că, deși a fost atacată și nu a avut majoritate în Consiliu, acum nu doar că a fost realeasă cu mai multe voturi decât data trecută, dar are și majoritate în Consiliul Local. Planul ei de reformă în USR e foarte corect și bun, de reconstrucție. Nu e unul doar de fațadă, e unul făcut corect, cred eu, așa încât să avem un partid alternativă la PSD-PNL”, a declarat Claudiu Năsui la B1TV.

„E ideea de a nu avea iar scenariul Dacian Cioloș”

Claudiu Năsui a comentat și declarațiile Elenei Lasconi, care a subliniat că nu va candida la alegerile prezidențiale dacă nu va obține o majoritate în Biroul Național, forumul de conducere al partidului, spunând că trebuie evitat un nou „scenariu Dacian Cioloș”.

ADVERTISEMENT

„Practic e ideea de a nu avea iar scenariul Dacian Cioloș, în care practic președintele avea responsabilitate, dar nu avea puterea, iar dna Lasconi spune că responsabilitatea și puterea nu trebuie disociate. E normal să existe opinii diferite în același parti, să fie dezbateri și acestea să fie tranșate prin vot”, a spus vicepreședintele USR, care s-a declarat convins că Lasconi va avea majoritate în Biroul Național al partidului, în urma congresului care va avea loc sâmbătă.

„Dar oricare ar fi rezultatul congresului, doamna Elena Lasconi va avea majoritate în Biroul Național, veți vedea după congres. Eu cred că va fi 100% susținută de partid și că reuși să facă această reconstrucție a USR pe care și-o propune și de care e mare nevoie”, a declarat Claudiu Năsui

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici