Alegeri 2024

Claudiu Năsui, USR, despre calendarul prezidențialelor. „O scamatorie PSD-PNL ca să distragă atenția, pregătesc un prăpăd fiscal”

Claudiu Năsui, vicepreședintele USR: Calendarul prezidențialelor „o scamatorie” PSD-PNL ca să distragă atenția de la noi creșteri de taxe
25.06.2024 | 09:58
Claudiu Nasui USR despre calendarul prezidentialelor O scamatorie PSDPNL ca sa distraga atentia pregatesc un prapad fiscal
Năsui spune că PSD și PNL vor să ascundă noi creșteri de taxe în spatele unei așa zise dispute privind data prezidențialelor / Foto: Facebook, Claudiu Năsui
ADVERTISEMENT

Claudiu Năsui, deputat și vicepreședinte USR, a afirmat, luni seara, că partidele coaliției „mimează că se ceartă” în legătură cu calendarul alegerilor prezidențiale, „timp în care pregătesc creșterile de taxe” și „un prăpăd fiscal”.

Năsui: „E o scamatorie ca să distragă atenția publicului”

Claudiu Năsui, vicepreședintele USR, a vorbit, luni seară, de calendarul alegerilor prezidențiale, motiv de dispută în cadrul coaliției PSD-PNL. În opinia lui Năsui, deputat și fost ministru al Economiei, această ceartă este de fapt una întreținută în mod artificial, ca să acapareze spațiul public astfel încât problemele reale ale românilor, cum ar fi e-TVA, taxe și impozite mai mari începând cu anul viitor, să fie trecute pe plan secund.

ADVERTISEMENT

„E o scamatorie ca să distragă atenția publicului pe subiecte marginale și care, într-adevăr, conferă un avantaj politic unuia sau altuia, în funcție de unde pun data alegerilor. Iar problemele principale sunt de tipul e-TVA și creșterea de taxe și impozite care se anunță pe anul viitor”, a declarat Claudiu Năsui la B1TV.

„Pregătesc un prăpăd fiscal”

În opinia viceepreședintelui USR, social-democrații și liberalii pregătesc „un prăpăd fiscal”, motiv pentru care „distrag atenția” cu data alegerilor prezidențiale. Marți, coaliția PSD-PNL reia negocierile privind calendarul alegerilor prezidențiale, cu variantele primului tur al scrutinului la 15 sau la 29 septembrie. Săptămâna trecută,  premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească HG care va stabili data scrutinului.

ADVERTISEMENT

„Când pregătești un prăpăd fiscal în halul în care îl pregătește actuala guvernare, vrei să se vorbească despre orice numai nu despre ceea ce intenționezi să faci. Și atunci evident că un subiect ușor, care să distragă atenția, este cel al acestei date, eventual și un subiect pe care PNL să poată să pretindă că e opoziție la PSD. Taman în timpul alegerilor o să se certe, o să se jure că nu fură, că unul e opusul celuilalt, ca apoi să-și dea iar mâna cum au mai făcut-o. Cred că ne aflăm în situația în care alegem principiile după ce ne convine pe moment”, a declarat Claudiu Năsui.

„Dăm iar fix în cei care sunt onești”

Fostul ministru al Economiei a spus că este convins că anul viitor va aduce o creștere a taxelor și că aceasta îi preocupă cu adevărat pe români, nu dacă alegerile prezidențiale vor fi în septembrie sau în noiembrie sau în decembrie, insistând în legătură cu e-TVA că „va fi prăpăd” din cauză că „dăm iar fix în cei care sunt onești”.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”