Fotbal intern

Claudiu Niculescu e în pole-position să preia Voluntariul! Oprița, ca și demis!

20.08.2018 | 19:50
Claudiu Niculescu e in poleposition sa preia Voluntariul Oprita ca si demis

Claudiu Niculescu la Voluntari?! Rezultatele foarte slabe ale Voluntariului în acest debut de sezon par să-i fi semnat sentința tehnicianului Daniel Oprița. Cu un singur punct în primele 5 etape, ultima partidă fiind un eșec umilitor cu Hermannstadt, la Târgu Mureș, Oprița se pregătește să-i lase locul lui Claudiu Niculescu!

Claudiu Niculescu este în pole-position pentru a prelua FC Voluntari, totul urmând să se decidă cât de curând, deoarece situația Voluntariului tinde să devină din ce în ce mai dificilă.

Claudiu Niculescu la Voluntari. Șefii nu mai vor să aștepte pauza naționalei

Despre demiterea lui Daniel Oprița s-a discutat la puțin timp după începerea campionatului, dar Ioan Andone și ceilalți oameni cu putere de decizie de la Voluntari au decis să-i mai acorde credit celui cu care au pornit la drum în această vară. De această dată, situația este critică, rezultate nu sunt și e foarte posibil ca ruptura să se producă acum.

Inițial se discuta de luarea unei decizii în pauza de la începutul lunii septembrie, cînd echipa națională debutează în Liga Națiunilor, dar timpul „arde”. Voluntariul are doar un punct, este lanternă roșie solitară și până la acea pauză mai are de disputat două meciuri extrem de dificile, în care e greu de crezut că echipa se poate redresa dacă nu se face un șoc pe banca tehnică. Ilfovenii primesc Craiova și merg la Giurgiu pentru meciul cu Astra, o echipă fără eșec după primele 5 etape.

Claudiu Niculescu la Voluntari. E antrenorul de succes al Voluntariului

Claudiu Niculescu nu a mai antrenat nicio echipă după ce a părăsit Voluntariul în returul sezonului trecut de play-out, atunci când a fost înlocuit cu Adrian Mutu. Nici Mutu nu a stat mult la Voluntari, el reușind să salveze echipa de la retrogradare după barajul cu Chindia Târgoviște. „Briliantului” nu i s-a prelungit contractul și în locul său a fost adus Daniel Oprița și staff-ul său.

Claudiu Niculescu este cel mai de succes tehnician din istoria celor de la FC Voluntari. Acum un an și câteva luni, în vara lui 2017, Voluntariul, cu Niculescu pe bancă, a câștigat singurele trofee din vitrină, Cupa României și Supercupa. Prima împotriva Astrei pregătite de Marius Șumudică, pe 27 mai 2017, iar a doua contra campioanei Viitorul Constanța, cu Hagi pe bancă. A fost 1-0 într-un meci jucat pe 9 iulie la Botoșani și decis de golul lui Costin Lazăr.

Daniel Oprița și Claudiu Niculescu s-au întâlnit ca antrenori în aprilie 2015, Metalul Reșița - CS Mioveni 0-0, în liga a doua
Daniel Oprița și Claudiu Niculescu s-au întâlnit ca antrenori în aprilie 2015, Metalul Reșița – CS Mioveni 0-0, în liga a doua

Daniel Oprița, probleme mari în vestiar de la început

Plecarea lui Daniel Oprița de la Voluntari nu ar surprinde. În primul rând este vorba despre lipsa rezultatelor sportive, în al doilea rând se poate discuta inclusiv de problemele pe care tehnicianul le are cu proprii elevi. De fapt, sezonul putea debuta fără Oprița pe bancă, deoarece acesta a avut un conflict cu Costin Lazăr, despre care FANATIK.RO a scris în exclusivitate.

Oprița l-a scos din lot pe Lazăr înaintea meciului de debut cu Dinamo, șefii nu ar fi agreat mișcarea tehnicianului, iar acesta a părăsit antrenamentul alături de staff și a anunțat că nu se mai întoarce. Ulterior, după o discuție cu conducerea, Oprița s-a răzgândit. Oricum, atmosfera în vestiar nu este deloc ok, jucătorii îl ironizează pe antrenor, iar acest 0-4 cu Hermannstadt poate fi capătul de drum!

Ne pregătim de al doilea antrenor demis în acest sezon de Liga 1, după Edi Iordănescu la CFR Cluj! Iese Oprița, intră Claudiu Niculescu!

E clar că trebuie luată o decizie după aceste prestații ale noastre. Și de obicei antrenorul este cel care plătește! Sunt greșelile mele, dar e inadmisibil să ne prezentăm așa la Liga 1” – Daniel Oprița, după Hermannstadt – Voluntari 4-0