Fotbal intern

Claudiu Niculescu preia o echipă din Arabia Saudită. Cine l-a propus? E o surpriză uriașă! EXCLUSIV

03.05.2019 | 18:51
Claudiu Niculescu preia o echipa din Arabia Saudita Cine la propus E o surpriza uriasa EXCLUSIV

Petrodolarii continuă să atragă tehnicienii români. Un alt tânăr antrenor părărește țara pentru o experiență în zona Golfului. FANATIK a aflat că în următoarele zile Claudiu Niculescu preia o echipă din Arabia Saudită. Este vorba despre Uhud Medina, formație aflată într-o situație disperată în clasamentul primei divizii.

Claudiu Niculescu preia o echipă din Arabia Saudită! A plecat la negocieri

Claudiu Niculescu este aproape de începutul unei noi aventuri în cariera sa de antrenor. Niculescu a fost ultima dată pe banca lui Dinamo București, acolo de unde a fost dat afară fără să apuce să demonstreze prea multe. Apoi, el a refuzat mai multe oferte din România, preferând să fie unul dintre specialiștii Digisport. FANATIK a aflat că fostul dinamovist are șanse mari să părăsească studioul TV pentru a reveni în iarbă.

Conform surselor noastre, Niculescu a primit o propunere foarte tentantă din Arabia Saudită. Tehnicianul de 42 de ani este dorit de Uhud Medina, formație de primă divizie. Clubul saudit trece printr-o perioadă foarte grea, fiind clasat pe ultimul loc în clasament, la 10 puncte de penultimul loc, cu două etape înaintea finalului de sezon. Uhud este retrogradată matematic. Pe banca celor din Medina se află acum marocanul Ammar Souayah, dar Niculescu a fost chemat la negocieri, șansele ca părțile să ajungă la un acord sunt foarte mari.

Claudiu Niculescu
Claudiu Niculescu a plecat de la Dinamo după numai trei meciuri

Mircea Rednic l-a propus la arabi

Cum a ajuns Claudiu Niculescu, un antrenor cu un CV mediu și fără echipă de câteva luni, pe lista unui club din prima ligă arabă? Sursele FANATIK dezvăluie un scenariu la care nu multă lume s-ar fi putut gândi. Astfel, cel care ar fi pus o vorbă bună pentru Niculescu ar fi fost… Mircea Rednic!

Actualul antrenor al lui Dinamo a rămas în relații foarte bune cu contactele sale din zona arabă, iar când a fost întrebat pe cine ar recomanda pentru o echipă precum Uhud ar fi rostit numele lui Claudiu Niculescu. Varianta este cu atât mai surprinzătoare cu cât între cei doi au existat mici tensiuni după ce Niculescu a fost îndepărtat pentru a i se face loc lui Rednic. Ulterior, Niculescu a înțeles că “Puriul” nu a avut nicio vină în destituirea sa, fiind o decizie a clubului, iar lucrurile între ei s-au îmbunătățit.

Despărțire cu scandal de marea lui iubire

Uhud poate fi varianta ideală pentru Claudiu Niculescu. Antrenorul a trecut prin momente grele după ce s-a despărțit de Dinamo, marea lui iubire fotbalistică, și le-a mărturisit apropiaților că nu ar mai vrea să pregătească, o vreme cel puțin, nici o echipă din țară. Niculescu a fost dezamăgit de felul în care șefii alb-roșilor s-au purtat cu el, mai ales că acceptase să preia formația din Ștefan cel Mare într-un moment greu.

Este strigător la cer ce s-a întâmplat! Nu mă așteptam! Azi noapte, am fost sunat, nu mi s-a motivat decizia. Azi mă voi întâlni cu conducerea, dar nu mai rămân orice ar fi! Mi-au propus să fiu director general, însă am refuzat! Nu sunt un terchea-berchea, am făcut doar 13 antrenamente la Dinamo. Nu mă așteptam să mi se întâmple așa ceva la Dinamo“, declara Claudiu Niculescu după ruptura cu Dinamo.

 

42 de ani are Claudiu Niculescu

7 echipe a antrenat Claudiu Niculescu până acum în carieră: U Cluj, Bihor Oradea, Damila Măciuca, Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, Voluntari și FC Dinamo