Fotbal intern

Claudiu Niculescu şi Gicu Grozav, declaraţii emoţionante despre Cătălin Hîldan. “A murit pentru Dinamo!”

05.10.2018 | 12:22
Claudiu Niculescu si Gicu Grozav declaratii emotionante despre Catalin Hildan A murit pentru Dinamo

Azi, 5 octombrie, s-au împlinit 18 ani de când fotbalul din România l-a pierdut pe Cătălin Hîldan, dar fostul mare jucător din “Ştefan cel Mare” nu a fost uitat de suflarea dinamovistă. “Unicul Căpitan” a decedat în urmă cu 18 ani în timpul unei partide amicale disputată de “câini” la Olteniţa, în urma unui atac de cord.

Deşi au trecut 18 ani de când a decedat, Cătălin Hîldan continuă să îşi pună amprenta asupra dinamoviştilor. Claudiu Niculescu, actualul antrenor de la FC Dinamo care a avut ocazia să evoleueze împotriva fostului căpitan al “câinilor”, dar şi Gicu Grozav, noul atacant din “Ştefan cel Mare”, au făcut declaraţii emoţionante despre Gătălin Hîldan.

Declaraţii emoţionante despre Cătălin Hîldan făcute de Claudiu Niculescu şi Gicu Grozav

Jucătorii străini au auzit despre Cătălin Hîldan, dar nu au cum să înţeleagă mai bine ca jucătorii români. Ei trebuie să înţeleaga foarte bine ce a însemnat Cătălin Hîldan, pentru că ei îl cunosc, majoritatea erau copii când el a murit. Eu am apucat să-l văd jucând, am jucat împotriva lui, ne-am întâlnit pe la loturi. E o zi tristă pentru toată suflarea dinamovistă. Dar e un lucru extrem de important că suporterii clubului Dinamo nu l-au uitat şi tot ce înseamnă Dinamo nu a uitat ce însemna. E un lucru extraordinar ca după 18 ani, să fie an de an pelerinaj la mormântul lui!”, a spus Claudiu Niculescu.

“Pentru mine, când vorbesc de Cătălin Hîldan mi se ridică părul pe mâini! După antrenament o să mergem şi la el la cimitir. Este un jucător care a însemnat mult pentru Dinamo, a dat totul pentru Dinamo şi din păcate a murit pe teren pentru Dinamo! A fost o licitaţie pe care am câştigat-o şi mi-am făcut şi mie un bine. Am luat acel tricou cu Cătălin Hîldan şi am donat o sumă de bani”, a spus Gicu Grozav.