Sport

Claudiu Petrila, onorat să îmbrace tricoul echipei naționale: „Este o mândrie să joc pentru țara mea”. Video

Claudiu Petrilă a vorbit despre cum s-a apucat de fotbal, convocarea la națională, venirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj și multe altele
06.09.2021 | 13:56
Claudiu Petrila onorat sa imbrace tricoul echipei nationale Este o mandrie sa joc pentru tara mea Video
ADVERTISEMENT

România trebuia să evolueze împotriva Angliei pe 3 septembrie, dar meciul a fost amânat din cauza cazurilor de covid apărute în tabăra englezilor, drept urmare naționala antrenată de Florin Bratu a disputat un amical cu FC Buzău.

Înainte de meciul cu Georgia, Claudiu Petrila a acordat un interviu în exclusivitate pentru canalul de YouTube al celor de la FRF. Jucătorul lui CFR a vorbit despre cum s-a apucat de fotbal, venirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj și multe altele.

ADVERTISEMENT

Claudiu Petrila a vorbit despre atmosfera din lotul lui Florin Bratu

Claudiu Petrila a fost întrebat despre atmosfera din lot și despre cum Florin Bratu reușește să aibă un impact pozitiv asurpa lor: „Atmosfera de la lot este una bună. Suntem un grup unit asta și datorită lui mister, care ne ajută să rămânem uniți”

Jucătorul celor de la CFR s-a arătat foarte dezamăgit de faptul că meciul cu Anglia s-a anulat: „Așteptam meciul ăsta cu toții. Trebuia să fie primul meci pe care să-l jucam împreuna, din păcate s-a amânat, asta este”

ADVERTISEMENT

550.000 de euro este cota lui Petrila în momentul de față, conform Transfermark și mai are contract cu CFR Cluj până în anul 2023.

Consideră o onoare să joace pentru echipa națională

Atacantul campionei României a mai vorbit despre colegii de la lot, despre cum s-a apucat de fotbal și despre ce a însemnat pentru el această convocare.

ADVERTISEMENT

„Mă știam apropae cu toți colegii de la lot, exceptând unul sau doi”, a spus Petrila în legătură cu jucătorii de la națională.

Despre povestea lui și cum s-a apucat de fotbal, acesta a declarat că totul a început la țară: „M-am apucat încă de la 6 ani, eram la țară cu câțiva amici, părinții au văzut că-mi place mult mingea și au decis să mă dea la fotbal

ADVERTISEMENT

Claudiu Petrila consideră o onoare să joace pentru echipa națională: „Este o onoare să joc pentru echipa națională, este o plăcere. Vin să joc cu mândrie pentru țara mea”.

A picat probele la Sampdoria

Întrebat despre experiența la Sampdoria, acolo unde a picat probele de înscriere, Claudiu Petrila a spus că a fost o experiență unică în viață: „Pentru mine a fost o experienta unică, am avut onoare să mă duc la ei în probe dar nu am reușit să rămân. Condițiile lor de pregătire m-au impresionat foarte tare”

Despre echipa preferată din afară și despre ce națională preferă, acesta a răspuns cu Barcelona și Franța: „Aș putea spune că Barcelona este echipa mea favorită, dar cu plecarea lui Messi s-a mai dus și din susținerea mea pentru ei. Cât despre naționale preferate, cred că Franța este cea care îmi place”.

Acesta a fost întrebat și despre ofertele din străinătate: „Din auzite doar știu și eu că ar fi fost oferte, dar nu a fost nimic concret si nimic  scris pe foaie”.

Despre venirea lui Dan Petrescu și grupa din Conference League

Petrila spune că venirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj, este una de bun augur pentru campiona României: „Cred ca a venit într-un moment greu pentru noi, dar cu siguranță ne va ajuta să trecem peste aceste momente și totul va fi bine”.

Jucătorul CFR-ului nu își vede echipa să fie principala favorită din grupa de Conference League: „Este o grupă grea, în ziua de azi niciun meci nu este ușor, am jucat și cu Lincol și am avut meciuri dificile. Sunt șanse egale de calificare, nu există favorită în grupă”.

România U21 va juca un amical cu Georgia pe 7 septembrie, de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT
Tags: