Sport

Lovitură pentru CFR Cluj! Claudiu Petrila s-a accidentat în cantonamentul naționalei U21. Exclusiv

Lovitură pentru CFR Cluj! Claudiu Petrila, extrema campioanei României, s-a accidentat în cantonamentul naționalei U21.
11.10.2021 | 20:49
Lovitura pentru CFR Cluj Claudiu Petrila sa accidentat in cantonamentul nationalei U21 Exclusiv
Lovitură pentru CFR Cluj! Claudiu Petrila s-a accidentat în cantonamentul naționalei U21. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Claudiu Petrila (20 de ani) a fost readus la CFR Cluj în această vară, după un sezon petrecut sub formă de împrumut la Sepsi Sfântu Gheorghe. Evoluțiile foarte bune și faptul că este eligibil pentru regula U21 i-au adus un post de titular în echipa antrenată de Dan Petrescu.

Claudiu Petrila s-a accidentat în cantonamentul naționalei U21

Claudiu Petrila a fost prezent în cantonamentul echipei naționale U21 din Marbella (Spania), care s-a desfășurat în perioada 5 – 10 octombrie. Echipa condusă de selecționerul Florin Bratu a disputat două partidei amicale: una cu Suedia U20, câștigată de „tricolori” cu 1-0, și cealaltă cu Mexic U21, pierdută de ai noștri cu scorul de 1-3.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul CFR-ului a evoluat doar în partida cu Mexic U21, fiind integralist. Însă, din nefericire pentru campioana României, Petrila s-a întors accidentat din cantonamentul României U21. Iar verdictul medicilor a fost unul clar: Petrila suferă de pubalgie.

Această lovitură vine într-o perioadă foarte bună pentru Claudiu Petrila, care a dat două goluri și o pasă decisivă în ultimele două partide oficiale disputate de CFR Cluj. Ba, mai mult, acesta a fost inclus în echipa etapei, după evoluția excelentă din meciul cu Gaz Metan, câștigat de CFR Cluj cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT

„Pot și mai mult de atât. O să încerc să dau și două goluri pe meci. Merge și un gol și un assist. În prima repriză am intrat moi. Au avut o ocazie și ne-au dat un gol, dar e bine că ne-am revenit și am marcat de două ori.

În campionat suntem bine, dar, din păcate, în Conference League mai avem de muncit. La echipa mare nu e o grabă, încă am timp să fiu convocat”, declara Claudiu Petrila, la finalul partidei cu Gaz Metan.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, în criză din cauza regulii U21

Dan Petrescu va trebui să găsească rapid un înlocuitor pentru Claudiu Petrila, din cauza regulii U21, care obligă echipele din Liga 1 să aibă în permanență un jucător sub 21 de ani pe teren.

Dacă e să ne uităm pe lotul CFR-ului, Dan Petrescu are motive serioase de îngrijorare. Campioana României mai are doar patru jucători, în lot, eligibili pentru regula U21: Otto Hindrich (19 ani, portar), Denis Rusu (20 de ani, extremă), Adrian Gîdea (21 de ani, mijlocaș), Răzvan Andronic (21 de ani, mijlocaș). Niciunul dintre aceștia nu este titular de drept la CFR Cluj, singurul care s-a aflat pe teren, în ultimul meci al CFR-ului, cel cu Gaz Metan, fiind Adrian Gîdea, care a bifat un singur minut.

ADVERTISEMENT

Ce este pubalgia

„Pubalgia este o afecțiune foarte dureroasă a țesuturilor moi de la nivelul zonei inghinale. Cel mai frecvent este întâlnită la persoanele care practică sporturi ce presupun mișcări bruște de schimbare a direcției și mișcari de răsucire.

Durerea este produsă de o întindere sau ruptură la nivelul unui tendon, ligament sau mușchi aflat în zona inghinală și care se atașeaza simfizei pubiene, sau de o inflamație a oaselor simfizei pubiene (prin microtraumatisme repetitive). În mod frecvent zona afectată este la intersecția mușchilor abdominali si adductori”, scrie pe site-ul doctorului Alin Pandea.

În ultimii ani, foarte mulți fotbaliști români cunoscuți au suferit de pubalgie, printre aceștia numărându-se Florinel Coman, Denis Alibec și Valentin Mihăilă.

  • 850.000 de euro este cota lui Claudiu Petrila, conform transfermarkt.com
  • 5 goluri și 3 pase decisive a dat Claudiu Petrila în 19 partide bifate pentru CFR Cluj, în acest sezon
ADVERTISEMENT