ADVERTISEMENT
News

Claudiu Târziu, AUR, mesaj bizar cu ocazia sărbătorilor Pascale: ”Iată ce revoluție ne cere acum Iisus Hristos”

Autor: Georgiana Dicu | 01.05.2021 | 19:50
Claudiu Târziu, AUR, mesaj bizar cu ocazia sărbătorilor Pascale: ”Iată ce revoluție ne cere acum Iisus Hristos”
Claudiu Târziu, AUR, mesaj bizar cu ocazia sărbătorilor Pascale: ”Iată ce revoluție ne cere acum Iisus Hristos” Foto: Facebook Claudiu Târziu

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, a postat pe o rețea de socializare un mesaj cu ocazia sărbătorilor Pascale în care denunță o persecuție din partea neomarxiștilor, avertizează că lumea creștină este amenințată cu extincția și spune că Isus Hristos îndeamnă la revoluție. 

ADVERTISEMENT

Claudiu Târziu, AUR, mesaj bizar cu ocazia sărbătorilor Pascale: ”Iată ce revoluție ne cere acum Iisus Hristos”

Claudiu Târziu spune că de fapt progresul este cel care distruge omenirea și că oamenii trebuie să-și întoarcă privirea către sfințenie.

„Iisus Hristos S-a întrupat pentru a aduce o Lege nouă, adică o nouă ordine a lumii. A vizat, deci, o revoluție, în sens etimologic: să restaureze omul, să-l readucă la condiția lui inițială de fiu al lui Dumnezeu, de care singur s-a îndepărtat.

Degeaba zic unii că Mîntuitorul a fost crucificat pentru că nu a promis revoluție – ceea ce așteptau evreii. Ba tocmai de aceea a fost răstignit, că a adus revoluția! Numai că fariseii și cărturarii au confundat-o cu o erezie, iar poporul – cu o încăierare politică.

ADVERTISEMENT

Așadar, cu Legea divină în minte și modelul hristic în inimă, fiecare dintre noi este chemat la o revoluție personală. Prin comparație cu această misiune, oricare alta devine irelevantă.

Totuși, omul este o ființă socială și nu poate rămîne indiferent la destinul comunității. Așa încît, cînd societatea nu doar că nu mai respectă Legea și că disprețuiește Modelul, dar face legi contra Legii și prigonește Modelul, atunci omul creștin are obligația să se opună acestui ‘progres’ (greșit numit ‘revoluție’), printr-o nouă revoluție la nivel comunitar. Pentru că într-un mediu total viciat numai sfinții ar mai putea rămîne necorupți. Și chiar dacă toți avem vocația sfințeniei, nu toți avem puterea sfinților. Cei mai mulți avem nevoie de puncte de sprijin pământești în haosul acestei lumi.

ADVERTISEMENT

Din perspectivă creștină, revoluția în cetate nu poate fi totalitară, adică nu urmărește instaurarea unei teocrații, ci revenirea la situația în care poți alege. Pentru că Dumnezeu ne-a dăruit libertatea, iar noi nu avem dreptul ca, în numele Lui, să o suprimăm. Dimpotrivă, avem obligația să o apărăm”, scrie pe Facebook copreședintele AUR.

Acesta se declară împotriva corectitudinii politice, pe care o numește un instrument al opresiunii neomarxiste, care urmărește să distrugă lumea creștină. De aceea creștinii trebuie să lupte contra corectitudinii politice și să o înfrângă.

ADVERTISEMENT

“Astăzi ne confruntăm cu o accelerare a ‘revoluției’ (neo-)marxiste, iar lumea veche, întemeiată pe și guvernată de preceptele creștine este amenințată cu extincția. Un instrument și în același timp un nume de scenă al acestei ‘revoluții’ este ‘corectitudinea politică. Acestei false revoluții creștinii trebuie nu doar să-i reziste, ci să i se opună, pînă la a o înfrînge. Și nu doar cu armele consacrate: rugăciune, post, spovedanie, împărtășanie, fapte bune. Ci și prin mijloace politice. Adică prin acționarea unor pîrghii de putere asupra cetății (comună, oraș, județ, stat).

Iată ce revoluție ne cere acum Iisus Hristos! El înviază pentru noi și așteaptă să înviem și noi întru El.

ADVERTISEMENT

Pentru ca Învierea Domnului să fie un fapt real, nu doar o evocare, ea trebuie să se petreacă în inima noastră. Și-o dată cu Învierea din noi, va învia lumea toată.

Învierea Domnului în inimă vă doresc, frați creștini. Hristos a înviat!” mai scrie Claudiu Târziu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!